/Blog

Pomembnost samozavesti za računovodsko kredibilnost

Ste kdaj pomislili, kolikšen del posla je odvisen od vaše kredibilnosti? Zaupanje, ki ga ustvarite s strankami in njihovo prepričanje, da ste kos nalogam, je izredno pomemben del uspešnega poslovanja.

Na kredibilnost vpliva več dejavnikov – zgolj strokovno znanje za to ni dovolj. Pomemben je namreč tudi samozavesten nastop. Samozavest pa izhaja iz prepričanja v lastno sposobnost. Del je verjetno prirojen, večinoma pa je vseeno odvisna od nas samih.

Kako izgraditi svojo kredibilnost

Pomagate si lahko z različnimi pristopi. Referenčne izjave in študije primerov so odlično orodje. Ne le, ker pomagajo prepričati stranke, ampak ker tudi nas spomnijo, da znamo pomagati, da smo izkušeni in da smo v preteklosti premagali že marsikatero oviro.

Na potek sodelovanja in bodočega odnosa v veliki meri vplivate že s prvim vtisom. Stranke namreč začutijo neodločnost in nesigurnost v lastne sposobnosti – sindrom prevaranta (angl. impostor syndrome) je resnična stvar in veliko uslugo si boste naredili, če se ga znebite.

O nasvetih računovodjem pri oblikovanju kredibilnosti smo napisali že veliko:

Tanka meja med samozavestjo in egom

Nevarna pa je tudi druga skrajnost – torej da začnemo preveč verjeti v svojo veličino. Nihče ne mara velikega ega.

Pomembna je skromnost. Njena moč je v tem, da smo vedno pripravljeni delati na tem, da bi bili še boljši.

“Prva posledica poznavanja samega sebe je skromnost.”

Flannerry O’Connor

Ponos vodi v aroganco in stran od ponižnosti in povezave z ostalimi. Naj o vaših kvalitetah in kompetencah govorijo dosežki (npr. priporočila in zadovoljstvo drugih strank).

Ovire, ki si jih ustvarjamo sami

Večina računovodij je namreč po naravi takih, da radi pomagate. Zato marsikdo ob začetkih sodelovanja poskuša prevzeti preveč dela – tako se stranke lahko začnejo preveč zanašati na vas, kar pa posledično pomeni veliko obremenitev. Tako sami ustvarite pogoje za stranke, ki bodo od vas zahtevale in pričakovale preveč.

Če niste dovolj odločni, bodo stranke to začele izkoriščati. Dolgoročno uspešni partnerski odnosi pa izhajajo iz enakovrednosti – ne smete se torej podrejati strankam, saj bodo hitro zagrabile nadrejeno vlogo. Ne glede na to kaj ste morda slišali, stranka ni (vedno) kraljica. Ne more in ne sme v vsem prevladati in si vas podrediti. Stranka je vaš gost – to pomeni, da mora upoštevati vaše želje in pravila; vaša naloga pa je, da se potridite, da ste dobri gostitelji.

Zavedati se morate svoje dodane vrednosti, hkrati pa tudi dovolj poznati svoj posel, da veste kaj se vam finančno še izplača in kje so meje vaše ustrežljivosti.

Nesramnost seveda nima mesta v poslu, a naj vas ne bo strah postaviti meja in zavrniti kakšne zahteve, če to presega dogovorjen obseg sodelovanja.

Računovodje ste namreč tudi podjetniki. To poleg računovodskih zahteva tudi poslovne veščine, kot so pogajanje, razumevanje poslovnih procesov, prodaja, poznavanje trga, ipd. Še posebej je to opazno pri računovodjih, ki gredo “na svoje” – pri svojih pristopih pa ostanejo v miselnosti zaposlenega, ne pa direktorja novega podjetja.

Vloga tehnologije pri grajenju kredibilnosti

Z avtomatizacijo različnih opravil lahko napredne računovodske rešitve zagotovijo ažurnost podatkov in odpravo napak, kar je velik korak proti povečanju zaupanja in zadovoljstva strank – še posebej v času, ko ima veliko težo hitrost izmenjave informacij.

Seveda tudi uporaba sodobnih rešitev povečuje kredibilnost računovodskega servisa. Težje je na primer zaupati v sposobnosti in napredne storitve računovodje, ki za delo uporablja računovodski program, ki je bil nazadnje posodobljen pred 15 leti in uporablja zastarele tehnologije.

Če bi torej želeli stopiti v korak s časom in ob bok nekaterih najbolj naprednih računovodskih servisov v Sloveniji, je razmislek o tehnologiji ustrezen prvi korak. AccountingBox lahko brezplačno preizkusite na tej povezavi, ali pa nam svoj interes sporočite preko obrazca tukaj.

Kako naj računovodja vodi sestanek s stranko?

Sestanki so nujni in nepogrešljivi del poslovnega sveta – a pogosto tudi pokopališče učinkovitosti. V kratkem vodiču smo zbrali številne nasvete, ki bodo računovodji pomagali pri izvedbi sestankov na način, da bodo ti uspešni, informativni in še izboljšali odnose s strankami.

kako-voditi-sestanke-cover

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox