Spreminjamo način sodelovanja med podjetjem in računovodskim servisom.
Kaj o tem menijo naši uporabniki?

IPZ, Aleš Arnšek, direktor

Računovodski servis COSINUS, Borut Lovišček, direktor

KMETIJA JANHAR, Darja in Miha Janhar, lastnika

“S programom AccountingBox smo zelo zadovoljni, je zelo simpatičen in nadvse uporaben, saj omogoča, da imamo dober pregled nad vso dokumentacijo. Prihrani veliko časa pri knjiženju in imamo vse račune shranjene na enem mestu. Super je tudi, ker je dostopen kjerkoli in kadarkoli (24/7).”

Katarina Marš
računovodja, Vizija računovodstvo d.d.

“Ročni sistem prepisovanja podatkov iz računov v računovodski program smo v računovodski družbi NUCLEUS PLUS d.o.o. zamenjali s sistemom DocumentBox.

Račune sedaj samo poskeniramo, podatki iz računa pa se nam avtomatsko evidentirajo v računovodskem programu. Tako prihranimo čas in zmanjšamo možnost napak.”

Ksenija Prosen
direktorica Nucleus Plus, d.o.o.

“DocumentBox se je izkazal kot bistven sestavni del na poti do čim bolj poenostavljenih in avtomatiziranih procesov v podjetju BDO d.o.o. Prejetih računov ne pretipkavamo več ročno, ampak jih avtomatično dobimo v svoj računovodski program. To nam prihrani ogromno časa in omogoča, da se strankam posvetimo tam, kjer nas najbolj potrebujejo – s svetovanjem. “

Irena Brezovnik
vodja računovodskega oddelka, BDO d.o.o.

“Program AccountingBox uporabljam od samega začetka in zato spremljam razvoj rešitve od nastanka. Ponudnik PRONET, Kranj, d.o.o., se ves čas trudi razumeti uporabnika ter se mu čim bolj približati in mu delo olajšati. Začetno nezadovoljstvo zaradi obilice pomanjkljivosti se je zelo hitro spreobrnilo v kontra smer. V treh letih je rešitev doživela izjemen preskok.

Največje prednosti AccountingBox-a vidim v visoki meri preglednosti, kar naredi program zelo enostaven in prijazen za uporabnika, ob dejstvu, da ponuja vse funkcije, ki jih v računovodstvu potrebuješ. Delo je zaradi avtomatizmov hitrejše in lažje. Program ponuja še nepogrešljive izvoze v Excel, PDF obliko ali XML obliko in s tem nadaljnje analize izven programa. Dostopnost od vsepovsod pa je le še ena izmed prednosti, zaradi katerih bi program brez slabe vesti priporočila tudi drugim. Pri svojem delu sem se v preteklosti srečala z različnimi programi, zato sem imela možnost primerjave. Odločila sem se za AccountingBox in znova bi se :)!”

Helena Tomšič
vodja računovodstva in financ, Monotro, d.o.o.

“Pri računovodskih opravilih sem uporabljal že kar nekaj programskih rešitev in lahko rečem, da se je AccountingBox do sedaj izkazal kot najbolj učinkovita rešitev. Glavna prednost je vsekakor DocumentBox in Knjiga pošte, s katerim se pospeši čas vnosa dokumentov, zmanjša možnost napak pri vnosu in omogoči enostaven pregled vse dokumentacije. Druga prednost, ki jo velja omeniti se ne nanaša toliko na sam program, temveč na podporo osebja pri vprašanjih o delovanju programa in morebitnih novih rešitvah in izboljšavah. Podpora je hitra, strokovna in za razliko od nekaterih ponudnikov brezplačna. Skratka program bi priporočal vsakomur, ki si želi računovodstvo organizirati na sodoben, digitalni način – način, ki se mu v prihodnosti ne bo moč izogniti.”

Robert Skulj
računovodja, Smart Service, d.o.o.

“Računalniški sistem AccountingBox Potni nalogi je zelo preprost in super za uporabo. Skrbniki sistema so res pripravljeni pomagati in karkoli jih vprašamo, jim ni odveč odgovoriti/pomagati/usmeriti. Tako da pohvala celotnemu timu!”

Tamara Gerdej
HR Specialist, DHL Global Forwarding

“V podjetju LINEAL d.o.o. smo tradicionalno nagnjeni k uporabi digitalnih tehnologij in iskanju funkcionalnih rešitev na vseh področjih, s ciljem doseganja najvišjih standardov poslovanja.

S ciljem digitalizacije zajema prejetih dokumentov smo se odločili za implementacijo storitve DocumentBox, pri čemer smo s podjetjem PRONET, Kranj, d.o.o. tvorno sodelovali pri razvoju aplikacije, ter s tem dodatno optimizirali procese, prihranili čas, ter dosegli višji nivo funkcionalnosti.”

mag. Dušan Ogrizek
direktor, Lineal d.o.o.

“Moja izkušnja z AccountingBox je zelo dobra. Najbolj všeč mi je skeniranje vhodnih računov, ki ti resnično prihrani ogromno dela in deluje odlično. Kolikor poznam programske rešitve konkurence lahko rečem, da ima tukaj PRONET in AccountingBox veliko prednost pred njimi. Tudi glede ostalih funkcionalnosti so izkušenj dobre. Je pa res, da uporabljam omejeni del funkcionalnosti, saj za ostalo poskrbi računovodja, ki dela na istem sistemu.”

Aleksander Žišt
direktor, Združenje neodvisnih radiev

Kako optimizirati svoje poslovanje? Ali poznate vse aktualne (tudi računovodske) zahteve? Kje vam pri vašem poslovanju lahko pomagamo?

Vse trike, standarde in ostalo znanje, ki jih poznajo in uporabljajo najuspešnejša podjetja, lahko izveste v osebnem posvetu. Brezplačno. Edino kar rabite storiti, je izpolniti obrazec na desni strani.

Zakaj? Zato, ker verjamemo, da se morajo tako podjetniki kot računovodje ukvarjati predvsem s svojim poslom!

“Ko sem pred več kot 30 leti začela delati v računovodstvu, sem si rekla, da nekega dne bomo pa samo dokumente prislonili na računalniški ekran, pa se bo vse poknjižilo.

No in res me veseli, da smo že kar blizu. Čestitke!”

Sonja Grgič
strokovni vodja računovodskega servisa, MEGA RAM d.o.o.

“V podjetju Elektro klik d.o.o. se ukvarjamo s spletno prodajo elektro materiala. Za nas je ključno, da je spletna trgovina povezana s sistemom za izdajo računov, vodenjem zaloge in omogoča tudi naročanje in prejem blaga in materiala. V PRONET Kranj smo našli partnerja, ki je s svojimi rešitvami pokril vse naše želje, z vestno ekipo pa skrbi, da vsi procesi tečejo brez težav.”

Klavdija Plevel
direktorica, Elektro Klik d.o.o.

“Selitev računovodskega programa v oblak predstavlja za naše podjetje velik korak naprej, saj je sedaj možen dostop od koderkoli in kadarkoli, najpomembneje pa je, da je varnost povezave in podatkov prepuščena strokovnjakom.”

Tamara Janža
Tamara Team, Tamara Janža s.p.

“Z uporabo ProGOST-a sem si zelo poenostavila oddajo nastanitev, gostom pa lahko ponudim se boljso izkusnjo. Pri delu ni nobenih težav, tudi v vrhuncu sezone, ko je obiska več. Odkar je bil program prenovljen, je še bolj pregleden. Vseč mi je, da imam vse na enem mestu, od vnosa gostov, do izdaje računov in povezave z eTurizmom. Preprosto deluje.”

Irena Grden
direktorica, Sunflower Accommodation

  • Zelo “čist”.
  • Brez nepotrebnih kičastih dodatkov in gumbov.
  • Zelo pregleden in enostaven.
  • Tudi sam, ki nisem vešč uporabe poslovnih programov, sem se zelo hitro znašel.

Marko Srabotnik,
Business Solutions Manager, Bisnode Slovenia

“….podjetje PRONET Kranj si bom zapomnil kot podjetje, ki ima vgrajeno prijaznost serijsko, prav med vsemi zaposlenimi, ki sem jih srečal. V tem pogledu nisem našel primerljivega podjetja, ne med računovodskimi servisi, ne med razvojnimi ali drugimi podjetji!”

Borut Vehovec
Abito RS

“Prepričani smo, da smo izbrali pravo orodje, ki nam bo v pomoč pri uresničevanju naše poslovne vizije. Program je hiter, odziven, varen, sodoben in predvsem vsestranski paket, ki se neprestano razvija in prilagaja potrebam današnjega časa.”

Djurdja Poljanec
Računovodske in poslovne storitve,
Djurdja Poljanec s.p.

“AccountingBox potni nalogi so mi zelo všeč, saj so vnosi zelo hitri in enostavni. Uporaba in preglednost celotnega sistema pa je preprosta.”

Teja Urbanija
sekretarka, Območna obrtno-podjetniška zbornica Trbovlje

“Pri svojem delu računovodje v zasebnem podjetju potrebujem orodje, ki mi na eni strani lahko pomaga pri vsakdanjih opravilih in je na drugi strani tako enostavno rokovanja, da tudi morebitne mesečne ali kvartalne analize podatkov, ki jih direktor želi za uspešno poslovanje, lahko pridobim hitro. Uporabljala sem že prejšnjo verzijo sistema, z novim sistemom pa je podjetje PRONET Kranj naredilo ogromen korak naprej. Lahko rečem samo – AccountingBox je zakon!”

Anica Selan
računovodstvo, Strle Svetila d.o.o.

“S podjetjem PRONET Kranj sodelujemo že 21 let. Potrebujemo hitro in enostavno orodje, ki vedno lahko dogovori na vprašanja poslovanja. AccountongBox je točno tako orodje. In potrebujemo partnerja, ki zna prisluhniti našim željam ter razume včasih tudi naše težave. PRONET Kranj je nedvomno tak partner in zato smo veseli da sodelujemo že tako dolgo!”

Nevenka Borko
direktorica, TEHBO d.o.o.

“V programu AccountingBox sem se hitro znašla, saj je izredno enostaven in pregleden. Pri svojem delu ga uporabljam vsak dan in z zadovoljstvom odkrivam nove in nove prednosti. Pozitivna stran je tudi ta, da so fantje na tehnični podpori vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, v primeru, da se pri delu kaj zatakne – kar je zelo pomembno.”

Irena Rak
računovodstvo, TOM d.o.o.

“Odločitev za računovodski program ni bila enostavna, vendar smo z odločitvijo za program podjetja PRONET Kranj zelo zadovoljni. Iskali smo računovodski program, ki bo enostaven za uporabo in ki bo skrajšal čas obdelave dokumentov. AccountingBox je vse to, je pa tudi zelo intuitiven, saj si zapomni izbiro uporabnika in predlaga vnose glede na pretekle izbire. Je tudi zelo prilagodljiv in pregleden, enostavno se da izdane dokumente in nastavitve nastaviti po željah, do podatkov in vsebin je enostavno priti. Fantje v podpori pa rešijo vsak problem in so v veliko pomoč.”

Mojdana Drašič
direktorica, DAG d.o.o. Koper

PRIPOROČILO

Družba Radgonske gorice Gornja Radgona d.d. spada med največje in najuspešnejše proizvajalce penin ter vrhunskih in kakovostnih mirnih vin v Sloveniji. Najvišja kakovost je cilj družbe tako pri proizvodnji kot tudi pri vseh podpornih procesih.

Elektronsko poslovanje je zagotovo področje, ki se mu v procesu sodobne tehnološke podpore ni mogoče izogniti. Po obveznem prehodu pošiljanja e-računov državnim organom, smo se odločili za celoten prehod na to obliko poslovanja, tako izdanih kot prejetih računov, z uvedbo e-likvidature. Naš končni cilj je prehod na brezpapirno poslovanje, kolikor je le mogoče. Nahajamo se še v postopku prehoda, vendar se rezultati že kažejo.

Predvsem se prednost kaže v rešitvah v oblaku, z olajšanim dostopom do podatkov in dokumentov iz različnih lokacij (službeni poti, od doma, ipd.) Z beleženjem oseb in časa se sledi cilju krajšanja časa postopka obdelave, s prehodom na elektronsko poslovanje se avtomatsko kreirajo tudi različni elektronski arhivi (v elektronski pošti, arhivi skeniranih dokumentov,…) , v katerih je primerjalno z arhivi z listinsko dokumentacijo poenostavljeno iskanje arhiviranih dokumentov po ključnih besedah, omogočeno in hkrati nujno pa je smiselno ustrezno poimenovanje in razvrščanje datotek.

Vsekakor pa je za uspešen e-prehod nujno potrebno zaupanje v e-arhive ter seveda ustrezno strokovno podporo, katero družbi Radgonske gorica d.d. že nekaj let celostno uspešno nudi izvajalec računalniških storitev, družba Pronet, Kranj d.o.o.

Borut CVETKOVIČ, direktor
Radgonske gorice Gornja Radgona d.d.