/Blog

Kako lahko računovodski servis pride do novih strank (brez, da bi znižal ceno)?

Dejstvo je, da na trgu računovodskih storitev že leta bije hud boj za stranke. Ponudnikov je veliko, najpogostejši pristop k pridobivanju strank pa zniževanje cen. A tega se poslužujejo predvsem tisti računovodski servisi, ki jim manjka domišljije (in znanja).

Obstaja pa veliko drugih načinov trženja in iskanja strank, ki ne pomenijo sklepanja kompromisov na področju cene. V nadaljevanju predstavljamo nekatere izmed njih.

Kako dobiti stranke, brez da bi spustili ceno

Spletna stran je danes osnovni pogoj, ne konkurenčna prednost. Najpogosteje je prvi stik in šele vstopnica do tega, da stranke za vas sploh izvejo, še preden lahko začnejo resno razmišljati o sodelovanju.

Stranke pa lahko prinese ustvarjanje vsebin (tudi knjig), ki pa v praksi ne dobi veliko pozornosti. Ker je zahtevno in terja čas in energijo. Zavedati pa se morate, da niso vedno najbolj razširjeni pristopi tisti, ki v praksi prinašajo najboljše rezultate. Včasih so popularni zgolj zato, ker so enostavni in varno v coni udobja.

Še posebej pomaga, če si oblikujete tržno nišo oz. se specializirate za določeno področje. Tako boste postali strokovnjaki, si zgradili kredibilnost in postali tudi bolj prepoznavni in vidni ponudniki računovodskih storitev.

Družbena omrežja so odlična platforma za neposreden kontakt s strankami, a bodite previdni, da vas ne zavedejo – nobene potrebe ni, da ste prisotni povsod. Podjetja svoje stranke pogosto iščejo prav na družbenih omrežjih, a so njihovi rezultati slabi. Tudi zato, ker pristopijo na napačen način – namen je grajenje povezav in kredibilnosti, ne pa neposredna prodaja.

Najbolj učinkovit način pridobivanja strank za računovodske servise pa so predavanja in nastopi. Ključen je razmislek o tem, kje se zbirajo vaše potencialne stranke. Na dogodkih, ki so namenjene računovodjem jih sigurno ni veliko …

Še to – dogodki namenjeni mreženju so najpogosteje izguba časa – razen, če na dogodku predavate.

Ali pa pač znižajte ceno …

… vendar ne brez tega, da si pred tem tudi znižate stroške. To lahko naredite na različne načine, večina pa vključuje optimizacijo delovnih procesov. Pri tem vam lahko pomaga tudi tehnologija, s pomočjo katere avtomatizirate tista opravila, ki so najbolj zamudna in ponavljajoča.

Še bolje pa je, da si znižate stroške, stranke pa vseeno iščete na načine, ki ne vključujejo zniževanja cen svojih storitev 😉

Ne glede na to, za kateri pristop (ali njihovo kombinacijo) se na koncu odločite, bistvena sta razmislek o strategiji nastopa in vztrajnost.

Kako naj računovodja vodi sestanek s stranko?

Sestanki so nujni in nepogrešljivi del poslovnega sveta – a pogosto tudi pokopališče učinkovitosti. V kratkem vodiču smo zbrali številne nasvete, ki bodo računovodji pomagali pri izvedbi sestankov na način, da bodo ti uspešni, informativni in še izboljšali odnose s strankami.

kako-voditi-sestanke-cover-2

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox