Spoznajte ekipo – Radosav Marković


“Spoznajte ekipo” je skupina prispevkov, v kateri predstavljamo zaposlene, ki sestavljajo ekipo podjetja PRONET Kranj, ne glede na to, ali se pojavljajo kot predstavniki podjetja na vodilnih položajih, ali pa skrbijo, da vse nemoteno teče v ozadju. Predstavitve potekajo v obliki standardiziranih vprašanj, na katera bo odgovoril vsak od zaposlenih.


Ime in priimek: Radosav Marković
Delovno mesto: Programer

Radosav se najbolj znajde v programskih jezikih C#, SQL, HTML, CSS, JavaScript in PHP, uživa pa tudi v grafičnem oblikovanju. V prostem času zelo rad bere, občasno pa gre tudi na kolo ali na sprehode. Sem pa tja tudi igra malo igric, da ohrani svoj tekmovalni del.

Kaj te pri delu najbolj veseli in motivira?

 

Že v osnovi me najbolj veseli reševanje programskih problemov. Ne vem, če ravno to velja za vse, ampak v večini primerov programerji uživamo v reševanju takih in drugačnih problemov. Pri programiranju vedno obstaja več rešitev za en problem in pri tem mi je najbolj zabavno iskati najbolj optimalen in najbolj enostaven ter eleganten način. Poleg programiranja so tu tudi sodelavci, ki s šalami in podporo dvigujejo moralo, kar naredi delo zelo sproščujoče.

 

Zadnja knjiga, ki si jo prebral? Kaj si se naučil?

 

The Inheritance Cycle
avtor: Christopher Paolini

Jaz sicer raje berem fantazijo, da uživam v zgodbi in razvijam domišljijo. Zgoraj omenjen naslov je sicer tetralogija (4 knjige) in se jih zelo splača prebrat, če si oboževalec zmajev in Gospodarja prstanov ali pa fantazije na sploh.

 

Tvoj najljubši film?

 

300 (2006).

Super animacije, zgodba prav tako ni slaba, najbolj pomembno pa je, da je zgodba o Sparti!

 

Najboljši nasvet, ki si ga kdajkoli prejel?

 

Ne odnehaj, ko si utrujen, odnehaj ko si končal.

 

Če bi bil žival, katera bi bil in zakaj?

 

Če zmaj šteje kot žival, potem definitivno zmaj, drugače, pa je moja najljubša žival tiger.

Zmaj zato, ker je, čeprav mistično bitje, ponosno, magično in bruha ogenj! Ja vem, sem fanatik fantazije… Tiger pa zato, ker, če ne morem biti zmaj, potem bi bil pa ultimativni apex predator med živalmi ^_^

 

Tvoj osebni moto?

 

Živi brezstresno življenje, polno zabave kot se le da, ampak ne oviraj ostalih.

 

Če bi lahko obiskal katerikoli kraj na svetu, kam bi šel? Zakaj?

 

Osaka, JAPONSKA

Katerikoli mesto na japonskem, mogoče predvsem Kyoto ali Osaka. Kyoto je znan po tradicionalnih znamenitostih japonske, Osaka pa predstavlja moderni del Japonske. Japonska me privlači, ker sem že od nekdaj bil navdušen nad njihovo kulturo in zgodovino. Tako zelo se razlikuje od vseh držav, v katerih sem bil do sedaj in sam, zelo rad raziskujem in odkrivam nove kraje, spoznavam nove ljudi in njihovo kulturo. V bližnji prihodnosti imam definitivno namen potovati na Japonsko s prijatelji.

 


Vas zanimajo zanimivosti iz življenja in razmišljanja tudi ostalih članov ekipe?

Izpolnite obrazec na desni strani in obvestili vas bomo ob objavi novih prispevkov!