Spreminjamo način sodelovanja med podjetjem in računovodskim servisom.
Kaj o tem menijo naši uporabniki?

IPZ, Aleš Arnšek, direktor

Računovodski servis COSINUS, Borut Lovišček, direktor

KMETIJA JANHAR, Darja in Miha Janhar, lastnika

“Ročni sistem prepisovanja podatkov iz računov v računovodski program smo v računovodski družbi NUCLEUS PLUS d.o.o. zamenjali s sistemom DocumentBox.

Račune sedaj samo poskeniramo, podatki iz računa pa se nam avtomatsko evidentirajo v računovodskem programu. Tako prihranimo čas in zmanjšamo možnost napak.”

Ksenija Prosen
direktorica Nucleus Plus, d.o.o.

“Prepričani smo, da smo izbrali pravo orodje, ki nam bo v pomoč pri uresničevanju naše poslovne vizije. Program je hiter, odziven, varen, sodoben in predvsem vsestranski paket, ki se neprestano razvija in prilagaja potrebam današnjega časa.”

Djurdja Poljanec
Računovodske in poslovne storitve,
Djurdja Poljanec s.p.

“Selitev računovodskega programa v oblak predstavlja za naše podjetje velik korak naprej, saj je sedaj možen dostop od koderkoli in kadarkoli, najpomembneje pa je, da je varnost povezave in podatkov prepuščena strokovnjakom.”

Tamara Janža
Frizerski salon Tamara, Tamara Janža s.p.

“Program AccountingBox uporabljam od samega začetka in zato spremljam razvoj rešitve od nastanka. Ponudnik PRONET, Kranj, d.o.o., se ves čas trudi razumeti uporabnika ter se mu čim bolj približati in mu delo olajšati. Začetno nezadovoljstvo zaradi obilice pomanjkljivosti se je zelo hitro spreobrnilo v kontra smer. V treh letih je rešitev doživela izjemen preskok.

Največje prednosti AccountingBox-a vidim v visoki meri preglednosti, kar naredi program zelo enostaven in prijazen za uporabnika, ob dejstvu, da ponuja vse funkcije, ki jih v računovodstvu potrebuješ. Delo je zaradi avtomatizmov hitrejše in lažje. Program ponuja še nepogrešljive izvoze v Excel, PDF obliko ali XML obliko in s tem nadaljnje analize izven programa. Dostopnost od vsepovsod pa je le še ena izmed prednosti, zaradi katerih bi program brez slabe vesti priporočila tudi drugim. Pri svojem delu sem se v preteklosti srečala z različnimi programi, zato sem imela možnost primerjave. Odločila sem se za AccountingBox in znova bi se :)!”

Helena Tomšič
vodja računovodstva in financ, Monotro

“Računalniški sistem AccountingBox Potni nalogi je zelo preprost in super za uporabo. Skrbniki sistema so res pripravljeni pomagati in karkoli jih vprašamo, jim ni odveč odgovoriti/pomagati/usmeriti. Tako da pohvala celotnemu timu!”

Tamara Gerdej
HR Specialist, DHL Global Forwarding

“V podjetju LINEAL d.o.o. smo tradicionalno nagnjeni k uporabi digitalnih tehnologij in iskanju funkcionalnih rešitev na vseh področjih, s ciljem doseganja najvišjih standardov poslovanja.

S ciljem digitalizacije zajema prejetih dokumentov smo se odločili za implementacijo storitve DocumentBox, pri čemer smo s podjetjem PRONET, Kranj, d.o.o. tvorno sodelovali pri razvoju aplikacije, ter s tem dodatno optimizirali procese, prihranili čas, ter dosegli višji nivo funkcionalnosti.”

mag. Dušan Ogrizek
direktor, Lineal d.o.o.

“Moja izkušnja z AccountingBox je zelo dobra. Najbolj všeč mi je skeniranje vhodnih računov, ki ti resnično prihrani ogromno dela in deluje odlično. Kolikor poznam programske rešitve konkurence lahko rečem, da ima tukaj PRONET in AccountingBox veliko prednost pred njimi. Tudi glede ostalih funkcionalnosti so izkušenj dobre. Je pa res, da uporabljam omejeni del funkcionalnosti, saj za ostalo poskrbi računovodja, ki dela na istem sistemu.”

Aleksander Žišt
direktor, Združenje neodvisnih radiev

“Ko sem pred več kot 30 leti začela delati v računovodstvu, sem si rekla, da nekega dne bomo pa samo dokumente prislonili na računalniški ekran, pa se bo vse poknjižilo.

No in res me veseli, da smo že kar blizu. Čestitke!”

Sonja Grgič
strokovni vodja računovodskega servisa, MEGA RAM d.o.o.

“Pri računovodskih opravilih sem uporabljal že kar nekaj programskih rešitev in lahko rečem, da se je AccountingBox do sedaj izkazal kot najbolj učinkovita rešitev. Glavna prednost je vsekakor DocumentBox in Knjiga pošte, s katerim se pospeši čas vnosa dokumentov, zmanjša možnost napak pri vnosu in omogoči enostaven pregled vse dokumentacije. Druga prednost, ki jo velja omeniti se ne nanaša toliko na sam program, temveč na podporo osebja pri vprašanjih o delovanju programa in morebitnih novih rešitvah in izboljšavah. Podpora je hitra, strokovna in za razliko od nekaterih ponudnikov brezplačna. Skratka program bi priporočal vsakomur, ki si želi računovodstvo organizirati na sodoben, digitalni način – način, ki se mu v prihodnosti ne bo moč izogniti.”

Robert Skulj
računovodja, Smart Service, d.o.o.

“AccountingBox potni nalogi so mi zelo všeč, saj so vnosi zelo hitri in enostavni. Uporaba in preglednost celotnega sistema pa je preprosta.”

Teja Urbanija
sekretarka, Območna obrtno-podjetniška zbornica Trbovlje

  • Zelo “čist”.
  • Brez nepotrebnih kičastih dodatkov in gumbov.
  • Zelo pregleden in enostaven.
  • Tudi sam, ki nisem vešč uporabe poslovnih programov, sem se zelo hitro znašel.

Marko Srabotnik,
Business Solutions Manager, Bisnode Slovenia

“….podjetje PRONET Kranj si bom zapomnil kot podjetje, ki ima vgrajeno prijaznost serijsko, prav med vsemi zaposlenimi, ki sem jih srečal. V tem pogledu nisem našel primerljivega podjetja, ne med računovodskimi servisi, ne med razvojnimi ali drugimi podjetji!”

Borut Vehovec
Abito RS

“Odločitev za računovodski program ni bila enostavna, vendar smo z odločitvijo za program podjetja PRONET Kranj zelo zadovoljni. Iskali smo računovodski program, ki bo enostaven za uporabo in ki bo skrajšal čas obdelave dokumentov. AccountingBox je vse to, je pa tudi zelo intuitiven, saj si zapomni izbiro uporabnika in predlaga vnose glede na pretekle izbire. Je tudi zelo prilagodljiv in pregleden, enostavno se da izdane dokumente in nastavitve nastaviti po željah, do podatkov in vsebin je enostavno priti. Fantje v podpori pa rešijo vsak problem in so v veliko pomoč.”

Mojdana Drašič
direktorica, DAG d.o.o. Koper

PRIPOROČILO

Družba Radgonske gorice Gornja Radgona d.d. spada med največje in najuspešnejše proizvajalce penin ter vrhunskih in kakovostnih mirnih vin v Sloveniji. Najvišja kakovost je cilj družbe tako pri proizvodnji kot tudi pri vseh podpornih procesih.

Elektronsko poslovanje je zagotovo področje, ki se mu v procesu sodobne tehnološke podpore ni mogoče izogniti. Po obveznem prehodu pošiljanja e-računov državnim organom, smo se odločili za celoten prehod na to obliko poslovanja, tako izdanih kot prejetih računov, z uvedbo e-likvidature. Naš končni cilj je prehod na brezpapirno poslovanje, kolikor je le mogoče. Nahajamo se še v postopku prehoda, vendar se rezultati že kažejo.

Predvsem se prednost kaže v rešitvah v oblaku, z olajšanim dostopom do podatkov in dokumentov iz različnih lokacij (službeni poti, od doma, ipd.) Z beleženjem oseb in časa se sledi cilju krajšanja časa postopka obdelave, s prehodom na elektronsko poslovanje se avtomatsko kreirajo tudi različni elektronski arhivi (v elektronski pošti, arhivi skeniranih dokumentov,…) , v katerih je primerjalno z arhivi z listinsko dokumentacijo poenostavljeno iskanje arhiviranih dokumentov po ključnih besedah, omogočeno in hkrati nujno pa je smiselno ustrezno poimenovanje in razvrščanje datotek.

Vsekakor pa je za uspešen e-prehod nujno potrebno zaupanje v e-arhive ter seveda ustrezno strokovno podporo, katero družbi Radgonske gorica d.d. že nekaj let celostno uspešno nudi izvajalec računalniških storitev, družba Pronet, Kranj d.o.o.

Borut CVETKOVIČ, direktor
Radgonske gorice Gornja Radgona d.d.