/Blog

Zakaj AI misli, da bi morali uporabljati moderno rešitev za vodenje poslovanja?

Umetna inteligenca je v zadnjem času deležna veliko pozornosti. Koliko? Morda to najbolje ponazori primerjava. Za doseg mejnika 100 milijonov uporabnikov, je Facebook potreboval 4 leta, Snapchat 3 leta, Instagram 2 leti, Google pa nekaj manj kot eno leto.

ChatGPT, klepetalni robot, ki ga poganja umetna inteligenca, je 100 milijonov uporabnikov dosegel v le dveh mesecih. Dosežku bi naredili krivico, če bi ga odpisali kot zgolj “vročo temo”.

Vloga in mesto ChatGPT

Fascinacija s ChatGPT je razumljiva, njegova uporabnost izredno široka, uporabniška izkušnja pa odlična. Če npr. iščemo recept za palačinko iz pečice, nam prvi zadetek na Google najprej postreže z več kot 500 besedami uvoda (in reklamo za ponev), šele nato se prebijemo do seznama sestavin in navodil za pripravo. ChatGPT ne izgublja časa in takoj postreže z receptom. Mimogrede, vse skupaj deluje tudi v slovenščini.

Potrebno se je zavedati omejitev tovrstnih orodij – ne gre za zavestno in razmišljujočo inteligenco, ampak jezikovni model, ki je na podlagi ogromne količine podatkov sposoben poiskati odgovore in jih predati uporabniku.

Kaj umetna inteligenca misli o uporabi modernih rešitev za vodenje poslovanja?

ChatGPT torej lahko uporabimo za zbiranje in organizacijo podatkov iz spleta. Ni nam treba pregledovati na stotine spletnih strani in iskati splošnih konsenzov na določeno tematiko, pač pa to za nas lahko naredi ChatGPT.

Zato smo ga povprašali o glavnih razlogih, zaradi katerih naj bi vsako podjetje potrebovalo moderno rešitev za vodenje poslovanja:

  1. Avtomatizacija. Z avtomatizacijo rutinskih opravil kot so vnos podatkov, izdaja računov, ipd. vam več časa ostane za kompleksnejše in pomembnejše naloge.
  2. Analiza in vizualizacija podatkov. Poslovanje podjetja ustvari ogromno podatkov, ki pa jih najlažje osmislite z uporabo moderne rešitve za vodenje poslovanja – ta vam zagotovi ustrezna poročila in kazalnike, na podlagi katerih lahko sprejmete informirane poslovne odločitve.
  3. Sodelovanje in komunikacija. Dejstvo, da s svojim računovodskim servisom delate na isti bazi podatkov, v istem programu, vam bistveno olajša sodelovanje. Nič več fizične dostave dokumentov v računovodstvo in več časa za uporabne nasvete in usmeritve.
  4. Varnost podatkov. Podatki o poslovanju so občutljiva zadeva in le moderne rešitve lahko zagotovijo ustrezno varnost – z omejevanjem in sledenjem dostopa, enkripcijo, varnostnimi kopijami, ipd.
  5. Skladnost z zakoni. Rešitve v oblaku, ki se samodejno posodabljajo, so najbolj zanesljiv način, da sprememb ne spregledate ter vedno upoštevate aktualne zakonske usmeritve in predpise.

Do kakšne mere zaupamo umetni inteligenci?

Dobra novica je, da je ChatGPT povsem neopredeljen glede odgovorov, ki vam jih posreduje. Oblikuje jih namreč s pregledom dostopnih informacij na spletu. Zaključimo torej lahko predvsem to, da obstaja splošen konsenz o tem, da sodobne rešitve za vodenje poslovanja pomagajo pri tem, da je vaše poslovanje produktivnejše, učinkovitejše in bolj profitabilno.

Z avtomatizacijo rutinskih opravil, vzpostavitvijo ustreznega pregleda nad poslovanjem, izboljšanim sodelovanjem z računovodskim servisom, varnostjo podatkov ter skladnostjo z zakoni si boste ustvarili odlično izhodišče za dolgoročno uspešno poslovanje.

Sami pa lahko storite nekaj, kar vam umetna inteligenca ne omogoča – rešitev lahko preizkusite in se prepričate, kako bi vam pomagala v vaši specifični situaciji. Korak je preprost, na tej povezavi se lahko registirate za brezplačno 30 dnevno uporabo AccountingBox.

P.S.: Tudi kar se receptov tiče, kot kaže umetni inteligenci že lahko zaupamo. Palačinka iz pečice je uspela.

7 korakov do uvedbe e-poslovanja v podjetju

Digitalizacija, poslovanje v oblaku, spletna aplikacija ipd. so izrazi, ki jih dandanes slišimo praktično vsak dan. Strokovnjaki so si enaki v napovedih sprememb – te so pred vrati in bodo drastično vplivale na podjetja in gospodarstvo nasploh.

7-korakov-do-uvedbe-e-poslovanja-v-podjetju

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox