/Študije primerov

Kako je podjetje OPH Oktal Pharma avtomatizirala naročila strank

“AccountingBox nam je pomagal na več področjih. Poenotil je sprejemanje naročil naših strank, z avtomatizacijo pa odpravil napake pri vnosu ter bistveno zmanjšal čas, ki ga potrebujemo za obdelavo prejetih naročil. Hkrati je preko posebnega modula strankam omogočil enostavnejšo oddajo naročil. Vse informacije o poslovanju pa se samodejno prenesejo tudi v računovodstvo. Tovrstna izmenjava podatkov nam prihrani veliko časa in energije, minimalizira možnost napak in zgubljenih dokumentov.”
Janja Vončina, koordinatorka prodaje in marketinga

Podjetje OPH Oktal Pharma d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2001 kot podružnica hrvaške Oktal Pharme, ki je danes eden od vodilnih veletrgovcev v zdravstvu v Republiki Hrvaški. Od leta 2007 nastopa na slovenskem tržišču kot samostojni poslovni subjekt. Poglavitna dejavnost podjetja je trženje zdravil, medicinskih pripomočkov, kozmetičnih izdelkov, prehranskih dopolnil, biocidov in drugih izdelkov izbranih poslovnih partnerjev. Podjetje ima v svoji organizacijski sestavi še oddelek, ki opravlja dejavnost prometa z medicinskimi pripomočki ter ostalimi izdelki na debelo.

Izziv

Glavni izzivi, s katerimi se soočajo, so vezani na zamuden proces obdelave in posredovanja naročil izdelkov, ki jih oddajajo stranke. Hkrati želi vodstvo podjetja povečati prisotnost na slovenskem trgu, za kar pa potrebuje ažuren pregled nad poslovanjem in stanjem na tržišču.

Razlogi

Poslujejo z več kot 10.000 različnimi artikli, kar pomeni, da je ob ročnem delu spremljanje, nadzor in vnašanje naročil izjemno zamuden proces.
Kupci naročil ne oddajajo na enak način – nekateri naročila sporočajo po elektronski pošti, drugi pošiljajo Excel tabele, ipd. Predvsem večje stranke pa pogosto niso dovzetne za spremembe in prilagoditve načina komunikacije.

Potrebe in rešitev

Potrebovali so nek sistem, ki bi jim pomagal pri obdelavi naročil – proces, ki bi v čim večji meri avtomatiziral, poenotil način oddaje ter zmanjšal število napak pri vnosu. Z AccountingBox-om so dobili rešitev, ki jo lahko delijo tudi s svojimi strankami – tem dodelijo uporabniške račune za dostop do posebnega modula aplikacije, preko katerega lahko sami oddajajo naročila.
Tiste stranke, ki modula za naročanje ne želijo uporabljati pa še vedno naročajo na enak način, saj na določen e-poštni naslov (ki teče na Microsoft Office 365) pošljejo prilogo, ki jo sistem sam prebere in pretvori v naročilo v sistem, brez ročnega prepisovanja.

Rezultat

  • prihranek 1,5 ure dela vsak dan,
  • avtomatizacija naročil kupcev, delo je lažje in enostavnejše, saj je glavnina dela prenesena na stranko (ki
  • pa dejansko dela enako kot prej, nič več),
  • odprava dvojnih vnosov naročil, obenem pa ni pretipkavanja in možnosti za napake,
  • lahko pride do ažurnih podatkov o poslovanju, prodaji, evidenc in analiz naročil, vmesnih bilanc, ipd.

“Po mojih izkušnjah so fantje zanesljivi ter mojstri svojega področja. Vse zagate rešijo hitro in strokovno. Za pomoč so dostopni prek vseh kanalov (telefon, mail, remote dostop). Nastalih situacij se lotijo z vso potrebno resnostjo in kančkom humorja, ki v napetih trenutkih še kako prav pride.

Z veseljem sodelujem s takšno ekipo, za katero veš, da ti vedno stoji ob strani.”

Kata Ivanović, skrbnica kupcev

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox