/Študije primerov

Kako je Lepa afna optimizirala delovanje spletne trgovine

“Z uvedbo AccountingBox in povezavo z ostalimi podpornimi sistemi se nam je poslovanje bistveno poenostavilo. Kar nam je manjkalo ste uredili. Zelo sem zadovoljna z sodelovanjem, pomočjo in odzivnostjo svetovalne ekipe. Z lahkoto AccountingBox priporočim naprej.”
Lea Filipovič, direktorica

Lepa afna d.o.o. je novo nastalo slovensko podjetje, ki se ukvarja z promocijo, kreativo in trgovino. Oblikuje proizvode za mlade in mlade po srcu in jih lansira na trg pod blagovno znamko “lepa afna”. Izdelki so na voljo pri nekaterih trgovcih v Sloveniji in v spletni trgovini lepaafna.si/trgovina

Izziv

  • Z vzpostavitvijo spletne strani in trgovine se je pričakoval povečan obseg transakcij in brez povezav podpornih sistemov bi to predstavljalo veliko ročnega dela pri obdelavi naročil,
  • spremenjen poslovni proces je potreboval informacijsko podporo na vseh korakih, od prikaza izdelkov na spletni strani, obdelave naročila in distribucije artiklov, do prenosa podatkov v računovodstvo,
  • s povečevanjem obsega poslovanja je administrativno delo predstavljalo vse večjo oviro pri opravljanju osrednjega poslanstva podjetja.

Razlogi …

Poslovni ekosistem podjetja je sestavljalo več medsebojno nepovezanih podpornih sistemov, s prenovo spletne strani lepaafna.si pa se je pričakoval povečan obseg poslovanja.

… in potrebe

Zato je bila potrebna povezava spletne trgovine s sistemom za izdajanje računov, ki pa je moral omogočati izmenjavo podatkov z distributerjem paketov. Dodatno bi proces poenostavilo tudi avtomatično prenašanje podatkov v računovodski sistem.

Rešitev

  • uvedba AccountingBox rešitve z možnostjo izdajanja davčno potrjenih računov,
  • povezava sistema z obstoječo spletno trgovino na platformi WooCommerce,
  • integracija AccountingBox s sistemom paketnega distributerja, saj se vsak podatek vpiše samo enkrat (in se iz sistema AccountingBox avtomatično prenese v distributerjev sistem za izpis nalepk za pakete) – to je še pospešilo proces dostave izdelkov do strank,
  • vzpostavitev elektronskega arhiva dokumentacije in z možnostjo dostopa kjerkoli in kadarkoli,
  • povezava z računovodstvom omogoča takojšnjo izmenjavo podatkov in manj medsebojne korespondence, kar obem stranem omogoča višjo dodano vrednost.

“Z uvedbo AccountingBox in povezavo z ostalimi podpornimi sistemi se nam je poslovanje bistveno poenostavilo. Kar nam je manjkalo ste uredili.
Zelo sem zadovoljna z sodelovanjem, pomočjo in odzivnostjo svetovalne ekipe. Z lahkoto AccountingBox priporočim naprej.”

Lea Filipovič, direktorica

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox