/Študije primerov

Kako so na računovodskem servisu Cosinus prihranili

"AccountingBox-a v COSINUS-u ne uporabljamo zgolj sami – ker je enostaven, ga delimo z našimi strankami. Stranke tako lahko prevzamejo del opravil, ki jih opravijo same. S tem program ponudi pregledovanje določenih evidenc, analiz, in tako naprej, ki pomagajo strankam za boljše odločitve. Tako pospešujemo uspešno sodelovanje med našimi strankami in računovodskimi servisi."
Borut Lovišček, direktor

COSINUS d.o.o. je računovodski servis z več kot 20 letno tradicijo. Strankam ponujajo celovite računovodske in knjigovodske storitve, ter davčno svetovanje. Svetujejo tudi pri poslovnih in kadrovskih problemih, ki se vam porajajo. Skrbijo za naročnike najrazličnejših panog od odvetnikov in zdravnikov do malih podjetnikov in večjih družb. Vsem je skupno, da želijo imeti kvalitetne in ažurne informacije, ki so zahvaljujoč poslovanju v oblaku dostopne kadarkoli in hitreje obdelane.

Izzivi

Glavni izziv, s katerim se soočajo pri poslovanju, je zamudna ročna obdelava dokumentov. Obdelava pomeni sortiranje, vlaganje, kontiranje in arhiviranje. Časovni obseg teh rutinskih opravil pomeni, da manj časa ostaja za svetovalne dejavnosti in davčno optimizacijo, ki za stranke lahko pomenijo večjo dodano vrednost in za servis konkurenčnost prednost.

Razlogi

 • stranke ne pošljejo dokumentacije pravočasno ali pa je ta neurejena,
 • vsak izdani in prejeti dokument je potrebno prevzeti iz pošte, ga pregledati, po potrebi dodeliti na
 • ustrezno STRM, ter ročno vnesti v računalniški sistem ter arhivirati,
 • rutinska opravila in poročanje stranki o stanju poslovanja (izpisovanje in pošiljanje poročil po želji stranke, npr. mesečne bilance, odprte postavke, stanje za izplačilo potnih nalogov, ipd.),
 • zamudna in pogosta korespondenca s stranko (e-pošta, telefonski klici, obiski).

Potrebe

Potrebovali so sistem, s katerim bi lahko hitreje obdelali dokumente, z manj ročnega dela in z manjšo možnostjo napak, hkrati pa bil dovolj enostaven, da bi ga lahko uporabljale tudi stranke in tako zmanjšale obseg rutinskih poročanj in količine mesečne korespondence.

Rezultat

 • 64 % prihranek pri mesečnih stroških dela pri obdelavi iste količine dokumentov,
 • 93 % prihranek pri obdelavi izdanih računov in 60 % prihranek pri obdelavi prejetih računov,
 • odprava ročnega dela pri zajemu podatkov (in brez napak),
 • vzpostavitev elektronskega arhiva,
 • približno 50 % zmanjšan obseg opravil v sklopu analize poslovanja in korespondence,
 • večja ažurnost poslovanja, kot dodana vrednost za stranke.

“AccountingBox-a v COSINUS-u ne uporabljamo zgolj sami – ker je enostaven, ga delimo z našimi strankami. Stranke tako lahko prevzamejo del opravil, ki jih opravijo same. S tem program ponudi pregledovanje določenih evidenc, analiz, in tako naprej, ki pomagajo strankam za boljše odločitve. Tako pospešujemo uspešno sodelovanje med našimi strankami in računovodskimi servisi.”

Borut Lovišček, direktor

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox