/Blog

Računovodski nasvet – ukrep na področju DDV za omilitev dviga cen energentov

V Uradnem listu RS št. 114/22 z dne 31. 8. 2022 je bil objavljen Zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov (ZNUDDVE).

Zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov

Zakon določa začasno znižanje stopnje davka na dodano vrednost (DDV) z 22 % na 9,5 % za dobave električne energije, zemeljskega plina, daljinskega ogrevanja in lesa za kurjavo.

Začasni ukrep velja od 1. septembra 2022 do vključno 31. maja 2023 in se uporablja tako za gospodinjske kot poslovne odjemalce.

Finančna uprava je glede izvajanja zakona pripravila podrobnejša pojasnila, ki si jih lahko ogledate TUKAJ (Spremembe zakonodaje na področju DDV).

Zapis je prispevalo Vizija računovodstvo d.d. V kolikor želite nasvet ali pa bi se odločili za prenos vašega računovodstva k njim, jih kontaktirajte in z veseljem vam bodo pomagali ali pripravili ponudbo.

Več na www.vizija-racunovodstvo.si

Skrivnosti motivirane ekipe

Motivirani zaposleni so eden bistvenih pogojev za uspešnost podjetja. Povzemamo 6 najpogostejših razlogov za nizko motiviranost in 8 pristopov za izboljšanje motivacije. Temu smo dodali še poglavje o team buildingu ter posebno poglavje o letnih razgovorih z zaposlenimi. Vse skupaj pa opremili s konkretnimi in praktičnimi predlogi.

skirvnosti-motivirane-ekipe-cover-2

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox