/Blog

Računovodski nasvet – kadrovski štipendisti

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je 25. oktobra 2021 objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oz. študijsko leto 2022/2023.

Oddajo potreb je možno oddati v izmenjevalnico od 1. novembra 2021 do vključno 31. januarja 2022. Prijavo so dolžni oddati vsi delodajalci, ki želijo dijakom oz. študentom podeliti kadrovsko štipendijo s šolskim oz. študijskim letom 2022/2023. Če štipendista trenutno že imate in v šolskem oz. študijskem letu 2022/2023 ne nameravate podeliti štipendije novemu (dodatnemu) štipendistu, oddaja potrebe po novem štipendistu ni potrebna.

Delodajalec lahko v postopku oddaje potrebe po novem štipendistu izbere, da ne želi javne objave. S tem bo oddana potreba na voljo le v evidenci sklada.

Dodatne informacije v zvezi z javnim pozivom ter novim zakonom o štipendiranju so na voljo pri skladu po e-pošti kadrovske@sklad-kadri.si oziroma na telefonski številki 01 43 45 882.

Prispevek je prispevalo podjetje Vizija računovodstvo d.d.

V kolikor želite nasvet ali pa bi se odločili za prenos vašega računovodstva k nam, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali ali pripravili ponudbo.

Več na www.vizija-racunovodstvo.si

Skrivnosti motivirane ekipe

Motivirani zaposleni so eden bistvenih pogojev za uspešnost podjetja. Povzemamo 6 najpogostejših razlogov za nizko motiviranost in 8 pristopov za izboljšanje motivacije. Temu smo dodali še poglavje o team buildingu ter posebno poglavje o letnih razgovorih z zaposlenimi. Vse skupaj pa opremili s konkretnimi in praktičnimi predlogi.

skirvnosti-motivirane-ekipe-cover

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox