/Študije primerov

Kako je Kokos Agency poenostavil izdajo računov s pomočjo AccountingBox

“Največja sprememba je, da se računi redno pošiljamo v priponki in skoraj nikoli več ne prejmemo maila, da nimajo računa in naj jim pošljemo prepis, plačevanje na rok se nam je v 3 mesecih povečalo za malce več kot 75 %. Odprte terjatve pa so se nam zmanjšale že za 30 % in še vedno padajo."
Tadej Glavan, direktor

KOKOS smo iskriva, domiselna, a hkrati strokovna in k uspehom naravnana ekipa, ki ve, kaj hoče, in zna do tega tudi priti. Vsekakor nismo pravkar padli s palme! Skupaj imamo več kot 60 let izkušenj v digitalnem marketingu doma in v tujini, v preteklosti smo delali na številnih uspešnih projektih, tako z večjimi podjetji, kot s tistimi, ki svojo podjetniško pot šele začenjajo, in tudi danes se lahko pohvalimo z več kot 250 naročniki, od malih podjetnikov do največjih podjetij.

Vodilo našega dela je osvežitev, najsi gre za celostno podobo ali pristop k oglaševanju, komunikacijo na družbenih omrežjih ali transparentno sodelovanje z naročniki. Cilj pa vedno enak – preseganje doseženih uspehov in doseganje novih.

Skratka, smo ekipa, ki jo združuje ljubezen in navdušenje do vsega digitalnega, do kakovostnega dela, predvsem pa do odkritih in dobrih odnosov ter čistih računov. To so vrednote, ki jih visoko cenimo ne le znotraj ekipe, temveč tudi v odnosu do strank, zato je pomembno, da so tudi pravi računi naročnikom korektni, poslovni procesi pa kar najbolj optimizirani, saj se le tako lahko izognemo neželenim napakam.

 

Izziv

Digitalno oglaševanje resnično nikoli ne počiva, ni vezano na ure, dneve, niti na časovne pasove, temveč štejejo želje in cilji naročnikov, število kampanj in še bi lahko naštevali. Zaradi narave dele je način obračuna za stranke bistveno kompleksnejši, saj je vsak mesec odvisen od rezultatov oglaševalskih kampanj.

Priprava računov za stranke je v preteklosti, zaradi številnih različnih postavk in več manjših zneskov, terjala veliko časa, poleg tega je bil obračun voden v ločenem sistemu, zato je bilo podatke treba prenašati na fakture.

Ker se podjetje razvija in raste, tak način priprave računov kmalu ne bo več vzdržen, zato je nujna rešitev – bodisi z zaposlitvijo dodatne osebe zgolj za administrativno delo, bodisi s specializiranim programom, ki bi pripravo računov olajšal.

Razlogi

Kokos Agency smo mlado podjetje, zato so vse naše moči usmerjene k utrjevanju temeljev in izpolnjevanju naših ciljev ter poslanstva, vsaka dodatna administracija pa predstavlja izgubo dragocenega časa.

Pomembni elementi v panogi so obstoječe digitalne platforme, kjer se odvija naše delo, a ker se npr. Google in Facebook ne prilagajata manjšim partnerskim agencijam, se je treba prilagoditi gigantom, kot sta omenjeni podjetji.

To pomeni, da moramo kar najbolj učinkovito povezati vse sisteme, ki jih potrebujemo in uporabljamo, da lahko optimiziramo poslovanje in energijo ter čas namenimo osnovnemu poslanstvu.

Potrebe

Kljub temu, da smo mlado podjetje, ga že od samega začetka sestavlja relativno številčna ekipa, pretok informacij med vsemi člani pa mora biti nemoten in ažuren. V digitalnem okolju je hitra odzivnost ključnega pomena, zato enako želimo in pričakujemo tudi od podpornih sistemov, ki jih uporabljamo pri delu.

Za pretok podatkov pa je pomembna tudi povezava med podpornimi sistemi, predvsem s CRM rešitvijo, kjer je zabeležena poraba časa glede na posamezno stranko.

Rešitev

Vzpostavili smo AccountingBox, od uvedbe te rešitve izdaja računov zahteva le minimalen napor in nič dodatnega dela, saj so podporni sistemi povezani med seboj, zato vsak račun že vsebuje vse podatke, ki so pomembni za stranko. Za primer: obračun ur se iz sistema Intrix (izbrana CRM rešitev) avtomatično prenese na izdan račun za posamezno stranko.

 

Odkar smo v naš nabor podpornih sistemov dodali AccountingBox, smo:

  • učinkovitost in hitrost obdelave prejetih računov povečali za 40 %,
  • zmanjšali možnost napak,
  • izboljšal se je tudi pretok informacij računovodskemu servisu in obratno.

Poleg prihranka časa in denarja to pomeni predvsem bolj ažurne informacije, ki nam omogočajo lažje in bolj učinkovito sprejemanje poslovnih odločitev.

“Največja sprememba je, da se računi redno pošiljamo v priponki in skoraj nikoli več ne prejmemo maila, da nimajo računa in naj jim pošljemo prepis, plačevanje na rok se nam je v 3 mesecih povečalo za malce več kot 75 %. Odprte terjatve pa so se nam zmanjšale že za 30 % in še vedno padajo.”

Tadej Glavan, direktor

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox