/Blog

Zakaj uporabljati profesionalni email?

Ste tudi vi eden tistih, ki za profesionalno komunikacijo s svojimi strankami uporablja gmail ali yahoo? To nikakor ni sporno, če te emaile uporabljate za zasebno komunikacijo in temu so brezplačne domene tudi namenjene. Vse to pa se spremeni, ko začnete preko njih komunicirati s svojimi strankami in naročniki.

Tudi email in URL spletni naslov, ki se vežeta na profesionalno domeno, predstavljata vašo dejavnost ali podjetje. Sta vaše ogledalo s katerima izkazujete tudi odnos do naročnikov. (Verjetno se na pomemben sestanek ne boste odpravili kar v domači trenirki?)

Profesionalni email daje večjo kredibilnost vašemu poslovanju

Način, kako se kupcem predstavite, veča njihov občutek varnosti in vam daje prednost. Izbrana domena predstavlja vašo blagovno znamko, do katere vaši kupci oblikujejo poseben odnos – ljudje se na blagovne znamke ali imena odzovemo čustveno, a to počnemo nezavedno. S profesionalnim emailom krepite prav to – nezavedno navezanost vaših naročnikov na blagovno znamko, storitev ali podjetje. Poleg tega pa jim tudi sporočate, da jih spoštujete in cenite.

S terena: V pogovoru s partnerji smo že večkrat slišali, da se za ponudbo, ki je prišla z gmail, yahoo ali podobne domene sploh ne odzovejo, še več – tako sporočilo izbrišejo.

Kako izbrati domeno?

Včasih je veljalo, da mora biti domena enaka imenu podjetja. A še zdaleč ni tako; predstavljati mora tisto, kar želite komunicirati in kar želite, da vaši kupci razumejo; lahko je to poudarjanje vaše dejavnosti, blagovna znamka, ime podjetja ali pa kratice. V našem primeru imamo domeno www.pronet-kr.si, kjer so zbrane vse informacije o podjetju, na domeni www.accbox.net pa lahko najdete informacije vezane na poslovno rešitev AccountingBox.

Kaj je domena: Domena je naslov domovanja vaše spletne strani. Predstavlja unikaten naslov, preko katerega uporabniki dostopajo do vaše spletne strani. Ker je vsaka domena unikatna in registracija dveh identičnih domen ni možna, je treba pred registracijo nove domene preveriti, ali je naslov oziroma ime vaše želene domene še na voljo. Domeno uporabljate kot URL naslov za obiskovalce spletne strani, uporabljate pa jo tudi za vzpostavitev svojega profesionalnega email naslova. (več o domeni)

 

Naj bo ugled podjetja odvisen le od vašega dela in predstavitve.

Zakaj je smiselno imeti lastno domeno?

Registrirana in kupljena je vaša last. Če danes uporabljate gmail naslov za vaše poslovanje in se jutri Google odloči to storitev ukiniti, boste ostali brez emaila in vseh svojih stikov. Lastna domena pa vam omogoča svobodo pri izbiranju gostitelja, preko katerega boste sprejemali in pošiljali e-pošto. Nove tehnologije so spremenile tudi način prebiranja e-pošte, saj je danes na voljo več ponudnikov, ki omogočajo različne funkcionalnosti prebiranja e-pošte. Preden se odločite, preko katerega boste prejemali e-pošto, se vprašajte naslednje:

  • Ali boste e-pošto brali le na enem računalniku?
  • Ali želite dostop iz različnih lokacij?
  • Želite prebirati pošto lokalno (na vašem računalniku) ali v oblaku?
  • Želite, da se vam poštna sporočila sinhronizirajo in jih prebirate s pomočjo različnih naprav?
  • Ali do istega email naslova dostopa več ljudi?

S pravilno izbiro si lahko poenostavite vaše delo.

Kako si uredite profesionalni email naslov?

Prvi korak je vsekakor nakup domene. Izbrana imena preverite pri registrarju – iskanje in raziskovanje imen je brezplačno. (Registrarja domene lahko izberete preko tega seznama). Pri njih boste lahko kupili tako domene s končnico .si, kot tudi ostale (s končnicami .com, .net, .eu, …). Cene so lahko različne, a se za generične (.si, .com, .net …) v povprečju gibljejo okoli 10 € za eno leto.

Poleg tega je treba izbrati sistem oziroma odjemalca vaših poštnih sporočil. Smiselno je izbrati takega, ki vam omogoča sinhronizacijo emailov z različnimi napravami.

Če že danes uporabljate Office (Word, Excel …) vam priporočamo najem zbirke Office 365, ki vam v svojem najcenejšem paketu ponuja predvsem velik poštni predal ter shrambo dokumentov v oblaku v velikosti 1T, poleg tega pa vam omogoča dostop do spletne zbirke Office programov. Na voljo so različni paketi, glede na vaše potrebe in želje.

Ne čakajte!

Le sami odločate o ugledu svoje blagovne znamke ter ugledu vašega podjetja v okolju. Če želite izstopati in postati vidni v svojem okolju ali tudi širše, je uporaba lastne domene pri komunikaciji prvi korak. S tem svojim naročnikom, dobaviteljem pokažete, da poslujete profesionalno in da ste zaupanja vreden sogovornik.

7 korakov do uvedbe e-poslovanja v podjetju

Digitalizacija, poslovanje v oblaku, spletna aplikacija ipd. so izrazi, ki jih dandanes slišimo praktično vsak dan. Strokovnjaki so si enaki v napovedih sprememb – te so pred vrati in bodo drastično vplivale na podjetja in gospodarstvo nasploh.

7-korakov-do-uvedbe-e-poslovanja-v-podjetju

Koristne vsebine AccountingBox

Zagotovite si najnovejše novice, nasvete in hitre vodiče s področja optimizacije poslovanja.

Najsodobnejši sistem za vodenje poslovanja in vaš novi računovodski servis v enem.

/REŠITEV

Spoznaj AccountingBox