ReminderBox samodejno obvešča stranke

Za uspešno poslovanje je ključno sodelovanje z različnimi partnerji. Ob tem predpostavljamo, da vsaka stran svoje naloge opravi vestno in pravočasno … vemo pa, da v praksi pogosto temu ni tako in posledično prihaja do zamud in dodatnega dela.

ReminderBox je namenjen avtomatizaciji opozoril in opomnikov, pri tem pa upošteva kontekst vsake naloge.

reminderbox-za-podjetja-2

Samodejno obveščanje strank o neplačanih računih

Izziv s katerim se srečujete

Terjatve so postale povsem običajno (in skoraj vsakodnevno) opravilo. Pri zagotavljanju pravočasno plačanih računov je pogosto ključno predvsem zgodnje opozarjanje strank na roke plačil.

Slaba plačilna disciplina strank za vas pomeni, da:

  • trpi denarni tok v vašem podjetju,
  • trošite čas za terjatve,
  • odpirate novo področje administracije, ki ga morate slediti,
  • zaradi neprijetnega dela nastaja slaba volja (pri vas in pri stranki).

Kako to rešuje ReminderBox?

Sistem lahko avtomatično pošilja opozorila strankam določeno število dni po zapadlosti računov. Opozorilo vsebuje vse relevantne podatke (številka, znesek, datum), v prilogi pa vključuje tudi sam račun. Izgovora “računa nismo prejeli” torej ne boste več slišali.

Za še večjo učinkovitost lahko izkoristite tudi možnost obveščanja preko SMS.

Uporabniki so v povprečju pri terjatvah prihranili 50 % časa, plačila na rok pa povečali za 75 %.

Neplačani računi so slabi za posel

Ne le, da vaši izdelki ali storitve niso plačani, terjanje vam vzame tudi veliko časa in energije. Z ReminderBox bodo stranke avtomatično opozorite na zapadle račune, vam pa je prihranjen kup neprijetnega dela.

“Plačevanje na rok se nam je povečalo za malce več kot 75 % če primerjamo obdobje pred uporabo modula in povprečje prvih treh mesecev po uporabi.”

Tadej Glavan Kokos Agency

Celotna izjava Kokos Agency:

“Največja sprememba je, da se računi redno pošiljamo v priponki in skoraj nikoli več ne prejmemo maila, da nimajo računa in naj jim pošljemo prepis, plačevanje na rok se nam je povečalo za malce več kot 75 % če primerjamo obdobje pred uporabo modula in povprečje prvih treh mesecev po uporabi. Modul ima napisan sistem in pravilnik za opomine, ki se ga vedno drži 100 % rok ter ne veljajo nobeni posebni dogovori, če niso vnešeni pravilno v sistem. Odprte terjatve so se nam zmanjšale že za 30 % in nam iz meseca v mesec še padajo (začele so padati z vzpostavitvijo modula).

Meni osebno privarčuje več kot 10 ur dela na mesec, računovodkinji je privarčevalo okoli 5 ur, zunanji izvajalec za terjatve pa nam je mesečni račun (zaradi manjše porabe ur) znižal za 50 %.

Najbolj mi je všeč ker je sistem konsistenten in imaš točno po 30 dneh po neplačilu računa zunaj 3 opomine z opomnikom pred izvršbo in se lahko mirno sam določiš kaj boš naredil in imaš podlago za začetek vseh postopkov. Včasih se je dogajalo da smo šele po 30 dneh poslali 2 opomin.”

Ste računovodski servis? ReminderBox lahko uporabljate tudi za opominjanje na dostavo dokumentov

Preberi več >