Enostavno upravljanje s kadri

Pogosto slišimo, da so "zaposleni največje bogastvo podjetja". Zaradi zakonskih zahtev pa vsak član ekipe prinese tudi nekaj administracije - kar pa lahko pomeni ogromno dodatnega dela. Vsaj v teoriji. Na srečo obstajajo orodja, ki pri tem bistveno pomagajo.

V praksi se namreč odnos do zaposlenih odraža tudi v skrbi, ki jo namenimo urejeni dokumentaciji in zadoščeni birokraciji.

upravljanje-s-kadri

Poslovni procesi v podjetju so neločljivo povezani s številom zaposlenih. Z velikostjo podjetja se spremenijo številni procesi, eksponentno pa se poveča tudi obseg birokracije in administrativnih nalog. Vzpostaviti je potrebno ustrezne evidence, pripravljati različno dokumentacijo, pogodbe, anekse in obrazce, slediti pomembnim datumom, ipd.

Digitalizacija kadrovskih evidenc prinaša številne koristi:

  • digitalizira vso kadrovsko dokumentacijo in jo spravi na eno mesto,
  • avtomatizira in odpravi ročno generiranje kadrovske dokumentacije (odločb o dopustih, pogodb o zaposlitvi, ipd.),
  • odpravi ročno preverjanje veljavnosti dokumentov ter vas o tem samodejno obvesti (npr. iztek preizkusnih obdobij, pogodb za določen čas in porodniških dob, veljavnost študentskih napotnic, zdravstvenih pregledov, ipd.),
  • predstavlja dodatno storitev, ki jo računovodski servis lahko ponudi svojim strankam in s tem poveča dodana vrednost, ki jo nudi.

AccountingBox Kadrovska evidenca pa poleg tega ogromno časa prihrani tudi pri pripravi različnih obvestil za zaposlene. S kombinacijo prednastavljenih vzorcev (angl. template) in uporabo spremenljivk lahko z enim klikom pripravite najrazličnejša obvestila, npr. vabilo na dobrodelne dogodke in “teambuilding” srečanja, obvestilo o izobraževanjih in tečajih, ipd.

Kako lahko ustvarim dodano vrednost za svoje stranke?

Skrb za dokumentacijo zaposlenih (vključno s spremljanjem različnih rokov in potekov dokumentov) lahko svojim strankam ponudite kot novo storitev. Avtomatizacija teh procesov pa vam omogoča, da je delo vestno in doseldno opravljeno.