Zagotovite si popoln nadzor nad poslovanjem svojega podjetja

kristina Podjetja

Ali v vsakem trenutku natančno veste, kakšno je stanje v vaši bilanci? Kateri produkt/storitev ima največjo dodano vrednost? Kdo od vaših zaposlenih je najbolj učinkovit? Ali ste eden tistih, ki ob koncu leta nesrečno zre v bilanco in se jezi na računovodstvo, ker mu ni stanja razkrilo že prej?

Če svoje poslovanje spremljate s pomočjo Excelovih tabel in ročnih izpiskov, je vaše presenečenje nad stanjem v bilancah ob koncu leta sicer manjše. Vendar, koliko časa pa ste porabili za izpise in usklajevanje teh podatkov? Koliko napak se je pri tem zgodilo?

Zdaj imate priložnost, da to spremenite. Za rešitev omenjenih problemov je mogoče vredno razmisliti o uvedbi poslovne aplikacije, po možnosti spletne, take v oblaku. Če tako rešitev že imate, pa razmisliti o tem kako jo lahko čim bolje izkoristite in dodatno povežete z ostalimi spletnimi moduli. Tovrstni moduli namreč vsebujejo mnogo uporabnih funkcij,  ki vam zagotavljajo:

  • sprotne, ažurne informacije, ki so v vsakem trenutku usklajene z vašim računovodstvom,
  • različne opomnike
  • spremljanje učinkovitosti poslovanja, napovedi denarnega toka,
  • enostavno in ažurno (elektronsko) dostavo vaših dokumentov računovodji,
  • zakonsko skladno e-arhiviranje vseh dokumentov,
  • analizo prodaje, dodane vrednosti, analizo stroškov in učinkovitosti,
  • hitro pripravo in brezpapirno izdajanje računov in e-računov,
  • spremljanje ne-plačanih računov, itd. itd.

Zakaj je smiselno, da se priključite sodobnemu toku poslovanja, ki bo precej poenostavil vaše delo in zmanjšal količino vložene energije?

Enostavnost uporabe

Veliko podjetij se še vedno oklepa Excelovih preglednic, saj menijo, da še ni čas za spremembe. Mogoče je to res, bolj verjetno pa je, da gre za vsem poznan pregovor »stara navada, železna srajca.«

Danes je na voljo kar nekaj rešitev, primernih tako za mikro in mala podjetja kot tudi večja. Najsodobnejše vključujejo tudi virtualne asistente, ki veliko opravil postorijo sami. Upravljamo jih na najbolj naraven način, v materinem jeziku Vse z namenom zmanjševanja obremenitve in prilagajanja potrebam uporabnika.

Pravilen odziv ne glede na scenarij

Dober poslovni sistem vam mora omogočati, da poročanje lahko prilagajate svojim potrebam. Pomembno je čim prej zaznati dve ključni situaciji: nevarnost in priložnost. S pomočjo podatkov prikazanih v obliki grafikonov najhitreje absorbiramo informacije, najlaže opazimo spremembe in zaznamo trende.

Celovito upravljanje poslovanja

Za celovito sliko v realnem času je potrebno dvoje: ažurno računovodstvo, ki zagotavlja pravočasen vnos podatkov in izvajanje knjigovodskih dejavnosti, ter moderno poslovodstvo, ki med drugim zagotavlja sprotno pošiljanje podatkov v računovodstvo. Danes je to že dokaj preprosto in enostavno – o avtomatiziranih prenosih smo že pisali.

Tudi, če ste veliko na poti ali če ne marate ždenja v pisarni. Samo uporabite svojo tablico, oziroma vaš pametni telefon.

Vzdrževanje brez dodatnih stroškov

Sodobni poslovni sistemi v oblaku so zasnovani na naprednih spletnih tehnologijah. Ne potrebujejo instalacije, njihovo vzdrževanje poteka samodejno brez motenj pri poslovanju podjetja.

Želite izvedeti, na kaj vse morate biti pozorni pri izbiri vaše poslovne rešitve in kako izbrati najprimernejšo?

Za pravilno odločitev prenesite dokument

“Težko sem si predstavljal, da bomo na osnovi obstoječega stanja dosegli boljšo učinkovitost poslovanja. Zato sem izbral rešitev, ki nas je razbremenila administrativnega dela in nam zagotovila analizo podatkov na osnovi katere lahko bistveno lažje in bolje vodimo svojo osnovno dejavnost.”

Luka Kaplar
Serpent d.o.o.

Najnovejši prispevki