Uvedite davčno blagajno in poslujte urejeno

kristina Podjetja

Ne glede na to, da je uporaba davčnih blagajn obvezna od 2. januarja 2016, je precej zavezancev, ki poslujejo z gotovino, še nima. Del razloga za slab odziv podjetnikov najverjetneje tiči v prezapletenem postopku in nerazumevanju tega, kdo davčno blagajno sploh potrebuje.

Davčno blagajno morajo od letos uporabljati vsi poslovni subjekti, ki poslujejo z gotovino, saj želi Finančni urad Republike Slovenije (FURS) z njimi omejiti sivo ekonomijo na področju gotovinskega poslovanja. Zavezanec je po novem pred izdajo računa dolžan določene podatke poslati v potrditev na FURS, šele nato lahko stranki račun tudi preda. Kršenje določil vas kot podjetnika izpostavlja velikim tveganjem. Ob neupoštevanju Zakona o davčnem potrjevanju računov namreč pretijo visoke globe, ki znašajo tudi do 150.000 €.

Zakaj ne bi tega čim prej uredili in zaključili poglavje uvedbe davčne blagajne? Prehod na nov način gotovinskega poslovanja je lahko enostaven in hiter. Pri tem vam lahko pomagamo tudi mi – tako si boste prihranili kar nekaj časa in živcev.

Vse, kar potrebujete za uvedbo in kako vam lahko pri tem pomagamo, izveste na povezavi.

Pomagajte mi uvesti davčno blagajno