Izjave zadovoljnih uporabnikov

AccountingBox in njegove module uporabljajo številna podjetja iz najrazličnejših panog.
Svoje izkušnje so povzeli v spodnjih komentarjih in izjavah.

“Družba uporablja računalniški sistem AccountingBox že od samega začetka. AccountingBox je enostaven za uporabo in do njega lahko dostopamo kjerkoli. AccountingBox omogoča, da lahko celotno poslovanje izvajamo elektronsko. Se posebej nas je navdušil avtomatski zajem podatkov DocumentBox. Z njegovo uporabo smo prešli na elektronsko prejemanje računov. Dokumentni sistem je tesno povezan z Glavno knjigo, kar pomeni, da po tistem, ko je račun prejet v Dokumenti sistem ga lahko z enim klikom prenesemo v Glavno knjigo.

Zelo smo si olajšali tudi likvidacijo. Likvidatorji zdaj lahko potrdijo račune kjerkoli, njihov fizični podpis ni več potreben. Računovodenje z AccountingBoxom zmanjšuje možnost napak pri vnosu dokumentov, vse je lažje in hitrejše.”

 
 
 

RADA BATAGELJ
vodja finančno-računovodske službe
STA

“Računalniški sistem AccountingBox Potni nalogi je zelo preprost in super za uporabo. Skrbniki sistema so res pripravljeni pomagati in karkoli jih vprašamo, jim ni odveč odgovoriti/pomagati/usmeriti. Tako da pohvala celotnemu timu!”

 
 
 

TAMARA GERDEJ
HR Specialist
DHL Global Forwarding

Družba Radgonske gorice Gornja Radgona d.d. spada med največje in najuspešnejše proizvajalce penin ter vrhunskih in kakovostnih mirnih vin v Sloveniji. Najvišja kakovost je cilj družbe tako pri proizvodnji kot tudi pri vseh podpornih procesih.

Elektronsko poslovanje je zagotovo področje, ki se mu v procesu sodobne tehnološke podpore ni mogoče izogniti. Po obveznem prehodu pošiljanja e-računov državnim organom, smo se odločili za celoten prehod na to obliko poslovanja, tako izdanih kot prejetih računov, z uvedbo e-likvidature. Naš končni cilj je prehod na brezpapirno poslovanje, kolikor je le mogoče. Nahajamo se še v postopku prehoda, vendar se rezultati že kažejo.

Predvsem se prednost kaže v rešitvah v oblaku, z olajšanim dostopom do podatkov in dokumentov iz različnih lokacij (službeni poti, od doma, ipd.) Z beleženjem oseb in časa se sledi cilju krajšanja časa postopka obdelave, s prehodom na elektronsko poslovanje se avtomatsko kreirajo tudi različni elektronski arhivi (v elektronski pošti, arhivi skeniranih dokumentov,…) , v katerih je primerjalno z arhivi z listinsko dokumentacijo poenostavljeno iskanje arhiviranih dokumentov po ključnih besedah, omogočeno in hkrati nujno pa je smiselno ustrezno poimenovanje in razvrščanje datotek.

Vsekakor pa je za uspešen e-prehod nujno potrebno zaupanje v e-arhive ter seveda ustrezno strokovno podporo, katero družbi Radgonske gorica d.d. že nekaj let celostno uspešno nudi izvajalec računalniških storitev, družba PRONET, Kranj, d.o.o.

 
 
 

BORUT CVETKOVIČ
direktor
Radgonske gorice Gornja Radgona d.d.

 
 

ALEŠ ARNŠEK
direktor
IPZ d.o.o.

DARJA in MIHA JANHAR
lastnika
Kmetija Janhar

“V Društvu za marketing Slovenije že nekaj let uporabljamo računovodski program AccountingBox, ki nam močno olajša naše poslovanje. Program je enostaven za uporabo in z njim prihranimo ogromno dragocenega časa.

Posebne pohvale si zasluži tudi ekipa, ki nam vedno priskoči na pomoč, ko naletimo na izzive. Verjamemo, da bo naše sodelovanje uspešno tudi v prihodnosti!”

 
 
 

TANJA KAVRAN
izvršna direktorica
Društvo za marketing Slovenije

“Moja izkušnja z AccountingBox je zelo dobra. Najbolj všeč mi je skeniranje vhodnih računov, ki ti resnično prihrani ogromno dela in deluje odlično. Kolikor poznam programske rešitve konkurence lahko rečem, da ima tukaj PRONET in AccountingBox veliko prednost pred njimi. Tudi glede ostalih funkcionalnosti so izkušenj dobre. Je pa res, da uporabljam omejeni del funkcionalnosti, saj za ostalo poskrbi računovodja, ki dela na istem sistemu.”

 
 
 

ALEKSANDER ŽIŠT
direktor
Združenje neodvisnih radiev

“S podjetjem PRONET, Kranj, d.o.o., sodelujemo že od leta 2012, ko so dobavili, prilagodili in vpeljali informacijsko rešitev v podporo delu našega dela za distribucijo cepiv vključno z implementacijo napredno poslovne inteligence. Podprli so našo veleprodajo, maloprodajo, uvoz, analitiko in obračun. Od leta 2015 uporabljamo njihovo rešitev Upravljanja s človeškimi viri tudi v našem kadrovskem oddelku.

Ves ta čas smo z njihovim delom zelo zadovoljni saj prisluhnejo uporabnikom, pri svojem delu so strokovni, korektni in vedno pripravljeni na iskanje uporabniku najustreznejše rešitve. Z njihovo pomočjo smo uspešno izvedli več tehnološko zahtevnih integracij in prilagoditev. Naše sodelovanje je rezultiralo v večji produktivnosti in zadovoljstvu uporabnikov ter posledično tudi stroškovni učinkovitosti našega dela. Pri vseh projektih, kjer smo sodelovali so se držali rokov in izvedli vse zahtevane aktivnosti v okviru dogovorjenih zneskov.”

 
 
 

ALEŠ ANŽUR
vodja projektov
Nacionalni inštitut za varovanje zdravja

“V podjetju LINEAL d.o.o. smo tradicionalno nagnjeni k uporabi digitalnih tehnologij in iskanju funkcionalnih rešitev na vseh področjih, s ciljem doseganja najvišjih standardov poslovanja.

S ciljem digitalizacije zajema prejetih dokumentov smo se odločili za implementacijo storitve DocumentBox, pri čemer smo s podjetjem PRONET, Kranj, d.o.o. tvorno sodelovali pri razvoju aplikacije, ter s tem dodatno optimizirali procese, prihranili čas, ter dosegli višji nivo funkcionalnosti.”

 
 
 

mag. DUŠAN OGRIZEK
direktor
Lineal d.o.o.

“Kot novi uporabniki Accountingbox-a se trenutno še učimo in prilagajamo novemu načinu dela, vendar lahko potrdimo, da smo zelo zadovoljni. Radi bi pohvalili celotno ekipo, ki stoji za programom, saj so že od začetka pokazali veliko mero potrpežljivosti, razumevanja in sposobnosti prilagajanja.
Rezultat takega dela in korektnega odnosa je sedaj program, ki nam je olajšal vsakodnevne administrativne procese. Zdaj imamo boljši pregled nad dokumenti, bolj natančno vodenje evidence in hitrejše prste 🙂 “

 
 
 

“Zelo smo zadovoljni z uporabo storitve DocumentBox. Pohvalila bi vašo hitro obdelavo dokumentov in točnost prebranih podatkov iz dokumenta. Najbolj pa mi je všeč, da ko skeniramo račune in vam jih pošljemo, nimamo z njimi do vnosa v naš sistem za računovodenje, nobenega dodatnega dela, nobenega pregledovanja.”

 
 
 

URŠKA KOPRIVEC
računovodstvo
SVP Yachts

“Največja sprememba je, da se računi redno pošiljamo v priponki in skoraj nikoli več ne prejmemo maila, da nimajo računa in naj jim pošljemo prepis, plačevanje na rok se nam je povečalo za malce več kot 75 % če primerjamo obdobje pred uporabo modula in povprečje prvih treh mesecev po uporabi. Modul ima napisan sistem in pravilnik za opomine, ki se ga vedno drži 100 % rok ter ne veljajo nobeni posebni dogovori, če niso vnešeni pravilno v sistem. Odprte terjatve so se nam zmanjšale že za 30 % in nam iz meseca v mesec še padajo (začele so padati z vzpostavitvijo modula).

Meni osebno privarčuje več kot 10 ur dela na mesec, računovodkinji je privarčevalo okoli 5 ur, zunanji izvajalec za terjatve pa nam je mesečni račun (zaradi manjše porabe ur) znižal za 50 %.

Najbolj mi je všeč ker je sistem konsistenten in imaš točno po 30 dneh po neplačilu računa zunaj 3 opomine z opomnikom pred izvršbo in se lahko mirno sam določiš kaj boš naredil in imaš podlago za začetek vseh postopkov. Včasih se je dogajalo da smo šele po 30 dneh poslali 2 opomin.”

 
 
 

TADEJ GLAVAN
direktor
Kokos Agency

Kako optimizirati svoje poslovanje? Ali poznate vse aktualne (tudi računovodske) zahteve? Kje vam pri vašem poslovanju lahko pomagamo?

Vse trike, standarde in ostalo znanje, ki jih poznajo in uporabljajo najuspešnejša podjetja, lahko izveste v osebnem posvetu. Brezplačno. Edino kar rabite storiti, je izpolniti obrazec na desni strani.

Zakaj? Zato, ker verjamemo, da se morajo računovodje ukvarjati predvsem s svojim poslom, ne pa z nepotrebno administracijo in rutinskimi opravili!

“V podjetju Elektro klik d.o.o. se ukvarjamo s spletno prodajo elektro materiala. Za nas je ključno, da je spletna trgovina povezana s sistemom za izdajo računov, vodenjem zaloge in omogoča tudi naročanje in prejem blaga in materiala. V PRONET Kranj smo našli partnerja, ki je s svojimi rešitvami pokril vse naše želje, z vestno ekipo pa skrbi, da vsi procesi tečejo brez težav.”

“Z uporabo ProGOST-a sem si zelo poenostavila oddajo nastanitev, gostom pa lahko ponudim se boljso izkusnjo. Pri delu ni nobenih težav, tudi v vrhuncu sezone, ko je obiska več. Odkar je bil program prenovljen, je še bolj pregleden. Vseč mi je, da imam vse na enem mestu, od vnosa gostov, do izdaje računov in povezave z eTurizmom. Preprosto deluje.”

 
 

KLAVDIJA PLEVEL
direktorica
Elektro Klik d.o.o.

IRENA GRDEN
direktorica
Sunflower Accommodation

“S sistemom sem zelo zadovoljna, olajša mi pisanje računov in tudi pregledno je vse skupaj. Tudi navadila sem se ga kar hitro, se pa še vedno učim, pri tem mi pa vaša ekipa pomaga, jih moram tudi pohvaliti, kadarkoli pokličem so prijazni in težavo na koncu rešimo. Delo z dokumentacijo je odlično, saj vse poteka brezkontaktno in ima tudi moja računovodkinja lahko lažje delo.”

“Glede programa sem zelo zadovoljen. Hitro sem dojel, kako vse skupaj deluje. Najbolje je namreč preko primerov reševati konkretne težavo. Zelo dobrodošlo je, da imam račune dnevno v dokumentnem sisemu in tako hiter pregled glede valut, ipd. Kar je pa najbolj pomembno, prihrani veliko časa meni in računovodji.”

 
 

ADA PREZEL
prokuristka
Aspekt – Jože Prezl s.p.

BOŠTJAN VOLF
direktor
WOLF GROUP d.o.o.

“Težko sem si predstavljal, da bomo na osnovi obstoječega stanja dosegli boljšo učinkovitost poslovanja. Zato sem izbral rešitev, ki nas je razbremenila administrativnega dela in nam zagotovila analizo podatkov na osnovi katere lahko bistveno lažje in bolje vodimo svojo osnovno dejavnost.”

 
 
 

LUKA KAPLAR
CFO
Serpent d.o.o.

“S podjetjem Pronet sodelujemo že od samega njihovega in našega začetka pred približno 27 leti. K tako dolgemu sodelovanju je v veliki meri prispevala njihova strokovnost, hitra odzivnost, poslovnost in prijaznost. Postopno smo prevzemali vse njihove programske novosti in rešitve, ki so bile primerne za naše poslovanje. V začetku malo z zamikom, saj nas je bilo strah sprememb, novosti in težav v zvezi s tem. Z njihovo pomočjo nam je to uspelo brez posebnih težav.

Zadnja novost za katero smo se odločili je Dokumentni sistem in prehod na poslovanje z E-računi. V te novosti nas je nekako prepričala korona in s tem delo na daljavo. Gre pa tudi za poenostavitev poslovanja, zmanjševanje papirnega poslovanja in poštnih storitev, optimizacijo delovnih in dokumentnih procesov. S kolegi iz Proneta so namestitve novih programskih rešitev in šolanje potekale (zaradi karantene) izključno na daljavo, hitro in brez težav.”

 
 
 

ROSANA TROST
direktorica
MOJ DOM d.o.o. Kamnik

“S programom smo zelo zadovoljni. Delo z njim je preprosto, saj so funkcije razumljive in smiselne.”

“Uporabljamo eno leto. Simpl in cool aplikacija in odlična podpora. Priporočam!”

“Sistem AccountingBox Študentski servis je zelo ok in smo veseli prehoda. Prešli smo na boljši program, ki nam bo omogočal nadaljnje poslovanje in razvoj študentskega servisa.”

SANDRA ALEŠ KOREN
vodja projektov / project manager
Klub slovenskih podjetnikov

TOMAŽ PLESTENJAK
HUB33, center poslovnih idej

ANDREJ ŠPAREMBLEK
direktor
TUR SERVIS d.o.o.

”S podjetjem PRONET Kranj sodelujemo že 21 let. Potrebujemo hitro in enostavno orodje, ki vedno lahko dogovori na vprašanja poslovanja. AccountongBox je točno tako orodje. In potrebujemo partnerja, ki zna prisluhniti našim željam ter razume včasih tudi naše težave. PRONET Kranj je nedvomno tak partner in zato smo veseli da sodelujemo že tako dolgo!”

“Po začetnem uvajanju, lahko rečem, da smo trenutno zelo zadovoljni s programom.

Zelo nam je všeč pošiljanje PDF preko maila v sistem in preglednost. Pa tudi plačilo se vnese precej enostavno in hitro, kar je res plus.”

 
 

NEVENKA BORKO
direktorica
TEHBO d.o.o.

JAKA KLADNIK
direktor
Switch to eleven d.o.o.

”Glede nato,da na žalost ne jaz, ne hčerka nisva ravno “računalniška” človeka moram iskreno pohvaliti vaš kolektiv. Svetovalci so prijazni, potrpežljivi in vedno pripravljeni pomagati. To v današnjem času “hitrosti” šteje izjemno veliko.”

“S PRONET-om sem zelo zadovoljna, moram priznati, da je moje delo bistveno enostavnejse, vse informacije imam v trenutku na dosegu roke.
Tako da odločitev za PRONET je bila prava odločitev 🙂 “

 
 

ŠPELA OBLAK GRAD
prokurist
MODNO ŠIVILJSTVO ŠPELA d.o.o

NINA GRAMC
direktorica
PENAT d.o.o.

”Program AccountingBox uporabljam že nekaj let in mi je zelo všeč. V njem najdem vse kar potrebujem, v danem trenutku v poslovnem delu. Ampak to kar mi je pri tem programu najbolj všeč, so ljudje, ki stojijo za njim. Za katere vem, da se na njih lahko zanesem. Ker sem do zdaj vedno, kadar sem naletela na težavo, samo poklicala v podjetje in so mi bili takoj pripravljeni priskočiti z vsem svojim znanjem na pomoč. To je pač meni vredno več, od vseh cenovnih ugodnosti, ki tudi tu niso zanemarljive, da se razumemo.”

 
 
 

SUZANA JANKOVIČ
direktorica
SofijaS Suzana Jankovič s.p.

 

“Za vaš program, zaposlene in njihov odnos lahko izrečem samo lepe in vzpodbudne pohvale. Uporabljali smo vaš program, ki je izredno praktičen in enostaven, vedno smo dobili vse odgovore na naša vprašanja, vedno dosegljivi. Predvsem pa je pohvalno to, da tudi ko smo se znašli v izrednih okoliščinah, ki so od nas terjale zaprtje podjetja, nismo imeli nobenih težav s prekinitvijo uporabe programa.

Najlepša hvala za vse! Z veseljem vas bomo priporočili naprej.”

“Z rešitvami sem zadovoljen. Pohvalil bi pripravljenost ekipe za razvoj personaliziranih rešitev, namreč pri izdaji računa preko prostega vnosa ni bilo moč vnesti postavk/opisa ampak le preko vnaprej pripravljenega šifranta. To pa je za mene pomenilo veliko dodatnega dela zaradi narave mojih storitev, ki so vsakokrat drugačne oz imajo drugačno vsebino.

Mile je bil v veliko pomoč in kmalu je bila zadeva urejena.”

 
 

IVAN GRIČAR
direktor
STA-MI Gričar, tesarstvo in administracija, Ivan Gričar s.p.

DAMJAN PURIĆ
direktor
GRADPUR, Damjan Purić s.p.

”Odločitev za AccountingBox ni bila težka, njegova preglednost in enostavnost nas je prepričala že v času brezplačnega preizkusa rešitve.

Poleg tega pa nam je pomembno tudi, da imamo na voljo zanesljivo in odzivno pomoč v primeru vprašanj pri delu.”

“Z AccountingBox-om sem zelo zadovoljna, je res uporabniku prijazen. Fantje pa so tudi vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Zame je velik plus tudi to, da so potni nalogi s pomočjo AccountingBox-a končno urejeni in vem, da se lahko zanesem, da bi ne imeli težav četudi bi v tem trenutku na vrata potrkala davčna kontrola.”

 
 

ANDREJ ŽELEZNIK
direktor
LOTILINE d.o.o.

Renata Miklavčič
ustanoviteljica
KataleaConsulting d.o.o.

“Odkar posujemo z AccountingBox je naše vodenje računovodstva za turistično dejavost v podjetju zelo enostavno in prijetno.
Tako fakturiranje, kot davčna blagajna in tudi statistika gostov, ki je vse dotlej veljala za najvecjo grozo.

Program je uporabniku prijazen, lahko razumljiv, zajema pa tudi vse potrebne in željene funkcije.

Zelo sem zadovoljna in računam se na dolgo sodelovanje.”

 
 
 

JERNEJA DOLAR
direktorica
ETICON, d.o.o.