Zakaj je Toni pripravljen plačati 10€ več na mesec za svoje računovodstvo?

Izpoved uporabnika: Toni Žužek, Čapitan d.o.o.

Do sedaj sem račune pripravljal v Excelu (še prej pa celo kar v Wordu).

Na začetku sem za nekaj izdanih računov mesečno še lahko vedel, komu sem jih izdal in kolikšen je bil znesek računa. Ko je bilo teh računov več nisem več vedel , koliko mi kdo dolguje, kdaj so datumi zapadlih računov. Še manj mi je bilo jasno , kateri račun je že bil plačan in koliko strank mi plačilo še dolguje.

Poleg vsega je izdajanje računov na tak način problematično, saj Excel in Word programi ne ustrezajo zahtevam, ki so zakonsko določena.

Sedaj, ko uporabljam za izdajanje računov program AccountingBox so te težave izginile.

Program mi (poleg hitrega izdajanja računov) omogoča:

 • Pregled mesečne realizacije;
 • Pregled realizacije po strankah;
 • Pregled zapadlih terjatev in dolžnikov;
 • Izdani računi, njihova specifikacija pa so mi dostopni kadarkoli 24 ur na dan in to od koderkoli z omogočenim internetnim dostopom;
 • Izdani računi so varno shranjeni in ne potrebujem več hranjenja v fasciklih;
 • Program pa seveda je usklajen z zakonskimi določili izdajanja računov.

Da, za te ugodnosti, ki mi sedaj bistveno skrajšajo čas izdaje računov in pregleda poslovanja, sem absolutno pripravljen odšteti 5 EUR mesečno. (Če razmislim in sem popolnoma odkrit, bi bil pripravljen odšteti tudi še malo več 🙂 , ampak ker smo majhna firma…)

Najprej sem se jaz opravičeval računovodji, nato se je še on meni. Ker brez računov (in plačil), ne more pripraviti obračunov, … oba pa sva izgubljala dragoceni čas.

Potem pa sem izvedel, da lahko vso prejeto dokumentacijo računovodji pošiljam tudi na bolj eleganten način, preko spletnega programa.

No, račune seveda tudi prejemam. Račune za telefon, internetne storitve, najemnino, razne materialne stroške, kupljeno blago in druge storitve, ki so potrebne za redno poslovanje podjetja. Najmanj enkrat mesečno sem seveda vse te vhodne račune in ostalo poslovno dokumentacijo moral prinesti računovodji. Ponavadi sem vedno zamujal in jih računovodji dostavljal zadnji hip. Vedno je prišlo nekaj vmes, da jih nisem redno prinesel in da bi jih računovodja lahko v miru poknjižil in pripravil vse potrebne obračune za DDV in letne izkaze. Pa ne samo račune, tudi bančne izpiske, se pravi plačila, ki sem jih imel na svoji e-banki. Sem jih uploadal in downloadal in printal in ne vem še kaj.

Sedaj z uporabo DocBox-a:

 • Dokumente enostavno sproti poslikam kar s telefonom (kadar jih je več tudi poskeniram s skenerjem) in v istem trenutku so že pri računovodji;
 • Bančni izpiski pridejo do računovodje kar sami od sebe;
 • Ni več stroška dostave;
 • Ni iskanja nedostavljenih/izgubljenih dokumentov;
 • Ogromno prihranim na času;
 • Računi so pravočasno poknjiženi;
 • Prav tako plačila, oziroma bančni izpiski;
 • Poslovna poročila so ažurna, tudi koliko stroškov lahko še naredim do konca leta, da ne bom v minusu, sproti vidim;
 • Zagotovljeno je arhiviranje dokumentov;
 • In do vsega lahko dostopam 24 ur dnevno, od koderkoli, tudi ko sem na dopustu (čeprav priznam, tega ne počnem, no včasih… 🙂 ).

Da, tudi za te prednosti uporabe DocBox-a sem pripravljen odšteti 5 EUR mesečno.

Ker se v podjetju tudi ukvarjamo s poslovnim svetovanjem in investiranjem vam zagotavljam: 10 EUR, ki jih dodatno plačujem svojemu računovodji je zagotovo naša najboljša investicija. Prihranimo čas in denar.

Z računovodjem pa se namesto o tem kdaj in katere dokumente moram še prinesti pogovarjava o pomembnejših in zanimivejših poslovnih izzivih podjetništva in davčnega poslovanja.

Če se želite tudi sami prepričati o koristih, ki jih je deležen Toni, vas vabimo na prijazen pogovor in skodelico kave, da skupaj uredimo tudi vaše finance.

4 stvari, ki vam in vašemu računovodstvu zmanjšajo stroške poslovanja

S poenostavitvijo opravil bi lahko računovodski servisi prihranili veliko časa, podjetniki pa optimizirali način sodelovanje z računovodstvom. Kako to storiti, preverite v dokumentu 4 stvari, ki vam in vašemu računovodstvu zmanjšajo stroške poslovanja. Preberi