Kako je računovodski servis Kuli, d.o.o. avtomatiziral zajem prejetih in izdanih računov s pomočjo DocumentBox

Računvodski servis KULI, d.o.o. je uveljavljen računovodski servis, ki nudi računovodske storitve številnim podjetjem v Sloveniji. V usklajenem pavšalu zagotavljajo brezplačno svetovanje, v sklopu storitev pa dobronamerno opozarjajo tudi na morebitne nevšečnosti ali pa obremenjujoče obveznosti, ki jih je v želji po urejenih računih potrebno sprotno reševati.

Ekipo strokovnjakov nenehno izobražujejo in uposabljajo tako na področju računovodstva, kot tudi na področju davkov. Znanje in izkušnje zaposlenih zagotavljajo visoko kakovostne storitve, ki so poleg osebnega pristopa in hitre odzivnosti, osnova za optimizacijo poslovanja njihovih strank.

Izziv, razlogi in rešitev

Želeli so povečati učinkovitost podjetja, da bi se lahko bolj poglobljeno posvetili vsaki stranki, obenem pa prihraniti čas, da bi lahko prevzeli še več podjetij. Preveč časa so namreč porabili za zamudna rutinska opravila, kot so zbiranje dokumentacije, pretipkavanje prejetih in izdanih računov, ipd.

Iskali so torej način, da bi optimizirali svoje poslovanje. Želeli so se osredotočiti na pomembna računovodska opravila z večjo dodano vrednostjo, ostala pa avtomatizirati.

S povezavo sistema DocumentBox s svojim računovodskim programom so odpravili pretipkavanje prejetih in izdanih računov za stranke, s tem pa dosegli številne pozitivne učinke.

Rezultat

  • prihranek 60 ur tedensko pri obdelavi prejetih in izdanih računov strank
  • nižji stroški v primerjavi z ročnim delom
  • čas, da se posvetimo drugim nalogam, npr komuniciranje in svetovanje poslovnim partnerjem, večji poudarek pri spremljanju aktualnih tematik (javni razpisi, zakonodaja na drugih področjih)
  • prihranek pri prostoru

“Veseli smo, da smo našli sistem, ki nam je avtomatiziral pomemben proces in s tem prihranil ogromno časa in ročnega dela. DocumentBox smo lahko povezali s svojim obstoječim programom, zato je bil začetek dela na nov način zares enostaven.”

KAROLINA ČREŠNAR
direktorica
Kuli, d.o.o.

7 korakov do uvedbe e-poslovanja v podjetju

Digitalizacija, poslovanje v oblaku, spletna aplikacija ipd. so izrazi, ki jih dandanes slišimo praktično vsak dan. Strokovnjaki napovedujejo spremembe, vendar so redki, ki si upajo tudi napovedati, kdaj bodo te spremembe nastopile in kaj to pomeni za podjetja in gospodarstvo nasploh. Preberite