Kako stranke prepričati, da računovodstvo ni samo knjiženje

Anže Računovodje

Na trgu obstaja ostro neskladje na področju zaznavanja vrednosti storitev. Marsikateri računovodja zaračunava svoj čas (najpogosteje v obliki števila knjižb), stranke pa iščejo rezultate. Nihče namreč ne kupuje časa – k zobozdravniku ne greste, da bi kupili eno uro njegovega časa, ampak da vam odpravi bolečino v zobu. Kupujete vrednost, tj. rešitev problema.

Pri komunikaciji s strankami je torej treba govoriti isti jezik. Vsak podjetnik ne bo razumel urnih postavk, števila knjiženj in porabljenih ur. Iščejo namreč miren spanec, vedoč, da so finance pod nadzorom.

Kaj računovodski servis prinese svoji stranki

Na strani servisa je odgovornost, da karseda oprijemljivo pokaže, kaj prinaša podjetju – kako sodelovanje s kvalitetnim računovodstvom izgleda v praksi in kako boljše je posledično lahko življenje.

Prihranite jim lahko denar

V poslovnem svetu je denar alfa in omega vseh kazalcev. Kot računovodja lahko prevzamete izvajalsko vlogo, ali pa se čim bolj posvetite svetovanju. Svojo vrednost boste nedvomno najbolj neposredno pokazali, če se bo vaše sodelovanje pozitivno odražalo na bilanci podjetja. Kako to zavedanje vzbuditi pri stranki?

Zastavite jim katero od naslednjih vprašanj:

  • Ste že kdaj izgubili denar zaradi slabega računovodstva?
  • Kako bi točnejše napovedi denarnega toka vplivale na vaše odločitve?
  • Ali bi vam koristili praktični nasveti na področju plačila davkov?

Svetujete jim lahko na podlagi izkušenj

Računovodje imate to prednost, da ste marsikatero situacijo (v kateri se je stranka znašla prvič) že ničkolikokrat srečali – in rešili. Poznate postopke, roke, dokumentacijo, razpise itd. Vaš računovodski servis na enem mestu združuje znanja, izkušnje in strokovnost vseh zaposlenih.

Podjetja lahko na ta način tudi prihranijo, saj jim za določena vprašanja ni potrebno najemati posebnih (in dragih) svetovalcev. To je za podjetja še posebej aktualno v zadnjem letu in situacijah, ki nastopajo v povezavi z epidemijo COVID-19 – uvrščanje zaposlenih na čakanje na delo, karantene in bolniške …

Pomagate jim zrasti

Rast podjetja je vedno občutljiv proces. Je razburljiv, stresen in zadeva vsa področja organizacije. Celovit pogled računovodstva omogoča preprečevanje napak (in s tem vzdržljivo rast).

In kaj je po mnenju podjetnikov najpomembnejše za uspešno rast? Na prvo mesto postavljajo dober denarni tok, sledijo pa poznavanje tveganj, ažurni podatki o strankah, programska oprema, zmanjšanje napak in prevar, finančno planiranje, razumevanje pravilnikov in zahtev.

Marsikatero področje torej, ki je pod neposrednim vplivom računovodstva. Pomembno pa je tudi upravljanje s spremembami, ki jih rast prinaša. Tu se računovodstvo pokaže (tudi) s poznavanjem postopkov pri zaposlovanju (in odpuščanju) zaposlenih, najemov oz. nakupov nepremičnin ipd.

Zmanjšate jim poslovna tveganja

Večji del stresa, ki ga prinaša podjetništvo, je povezano z negotovostjo. Bo dovolj denarja za plače? Bomo ujeli določen rok? Smo pravilno izvedli nek postopek?

Zanesljiv računovodski servis ne zamuja rokov oddaje finančnih poročil, olajša morebitne revizijske procese, ter preprečuje napake in kazni. Poleg tega pa lahko rešuje tudi probleme, ki niso direktno povezani s financami, saj olajša sprejemanje poslovnih odločitev.

Prihranite čas

Svoje (potencialne) stranke vprašajte, koliko časa jim vzame obdelava prejetih dokumentov in računov? Pa priprava poročil o poslovanju za interne sestanke in odločanja? Organizacija in dostava dokumentacije v računovodski servis?

Vse to lahko poenostavi sposoben računovodja (s svojimi izkušnjami in uporabo sodobne tehnologije) – je zunanji izvajalec opravil povezanih s financami, davki, plačami. Ima pregled nad vsemi podatki, zato lahko zagotovi profesionalno pripravljena in ažurna poročila.

Prevzamete vlogo finančnega direktorja

V podjetjih, ki nimajo definirane vloge finančnega direktorja (CFO), lahko to mesto (formalno ali ne) prevzamete vi. Na ta način boste imeli zagotovljen direkten dostop do vodstva podjetja, hkrati pa bili vključeni v pomembnejše odločitve in investicije podjetja, saj boste ponudili objektiven pogled od zunaj.

Stranka na ta način dobi ključnega partnerja oz. “zunanjega zaposlenega”, ki pa mu ni treba plačevati prispevkov in dopusta. Ob uporabi ustrezne tehnologije (kot je AccountingBox in Zoom) lahko to funkcijo opravljate celo na daljavo.

Razlika med percepcijo in potencialom

Večina podjetij računovodstvo vidi v tradicionalni “knjigovodski” vlogi, manj kot svetovalce in partnerje. Tudi zaradi te predstave so računovodske storitve področje, kjer stranke gledajo v prvi vrsti na čim nižje mesečne stroške. Predvsem mlajši podjetniki pa želijo biti več v stiku s svojim računovodjem, kar predstavlja pomemben trend (in priložnost) za računovodske servise.

Poglobljene storitve pa seveda zahtevajo večjo učinkovitost, tj. manj ročnega dela, upravljanja in analiz. Marsikatero tradicionalno računovodsko opravilo lahko danes že povsem avtomatizirate (vključno z ročnim pretipkavanjem računov in opominjanjem strank na dostavo dokumentacije.

Te preproste spremembe osvobodijo dovolj časa, da se strankam bolj poglobljeno posvetite in utemeljite svojo svetovalno vlogo. Z veseljem se uskladimo za pogovor, kjer vam lahko na praktičnih primerih pokažemo dodano vrednost sodobnih tehnologij in prihranek časa.

Računovodstvo je že skozi vso zgodovino močno odvisno od tehnologije in se skupaj z njo razvija. Če vam za vsakdanja opravila primanjkuje časa, je morda pravi trenutek, da začnete k delu pristopati drugače.

Brezplačni prenos dokumenta