Kako se spopasti z iskanjem dobrega knjigovodje?

kristina Podjetja, Računovodje

Najti dobre zaposlene je izziv, s katerim se srečujejo v vsaki panogi. Zaposleni so motor, ki omogoča rast podjetja, njihova visoka motiviranost pa je izziv, s katerim se srečujejo poslovodstva.

Kot lastnik ali direktor se moraš zavedati, da je zaposlitev napačne osebe najdražja napaka, ki jo lahko narediš.Brian Tracy

V dinamičnih in stimulativnih okoljih je nekoliko lažje motivirati zaposlene kot v dejavnostih, ki zahtevajo enolično delo. Marsikje so tovrstno delo že nadomestili avtomatizacija in stroji, zato se lahko zaposleni posvečajo tistim opravilom, ki podjetju prinašajo višjo dodano vrednost in hkrati predstavljajo večji izziv.

Kdaj se pojavi potreba po novem zaposlenem?

Kljub rutinskemu in razmeroma preprostemu delu je treba vsakega novega zaposlenega seznaniti s procesom in načinom dela. Predvsem pa je vložek v uvajanje še posebej velik pri nadomeščanju izrednih odsotnosti, ipd.

V takih trenutkih so vodje računovodstva pred dilemo, kako zapolniti vrzel, ki je nastala ob izgubi zaposlenega?

Začne se postopek iskanja in izbiranja osebe, ki bi lahko takoj poprijela za delo, vendar se vse prevečkrat zgodi, da znanje izbranega kandidata ni takšno, kot ga izkazuje njegova prošnja za zaposlitev. Hitre odločitve glede kandidatov pa največkrat sprejmemo ravno za manj zahtevna delovna mesta – kot je pretipkavanje podatkov iz dokumentov v določen računovodski program.

Nova generacija – novi izzivi

Trenutno je na trgu delovne sile nova generacija, imenovana Y. Ti verjamejo v svoje ideje, zato želijo le delati prave stvari (rezultati pa bodo temu sledili). Vendar jim je delo všeč le, dokler se ne začnejo dolgočasiti, kar pa se lahko pri nekaterih rutinskih knjigovodskih opravilih hitro zgodi. Kako torej motivirati mlade, da bodo z veseljem ostajali tudi v tem lepem poklicu?

Kaj pa, če bi tovrstno delo prevzel inteligentni sistem?

Verjetno se vam kaj takega zdi še precej nerealno ali celo smešno? Mogoče pa je to prihodnost vsakega sodobnega računovodstva? Tak sistem je lahko odličen pomočnik pri rutinskih opravilih, hkrati pa povečuje interes mladih (zlasti iz generacije Y) za to delo.

Katera dela lahko prevzame?

Inteligentni sistemi lahko prevzamejo naslednje naloge:

Naloga računovodje pa je, da obdelane (prepisane) dokumente pregleda in pravilno vknjiži.

Zakaj je pametno “zaposliti” umetno inteligenco?
  • Računovodjem, ki opravljajo rutinsko delo, prihrani čas, ki ga lahko investirajo v kakovostnejšo obdelavo podatkov in predvsem v svetovanje.
  • Lahko nadomesti odsotnega zaposlenega.
  • Poveča varnost dokumentov (vsi dokumenti so varno arhivirani v skladu z zakonom).
  • Poveča dostopnost do dokumentov (vsi dokumenti so dostopni takoj in na enem mestu).
Kaj to pomeni za prihodnost?

Strah pred roboti in avtomatizacijo je prisoten že od nekdaj. Izražen je bil na primer tudi v enem od najodmevnejših delavskih gibanj – ludizmu. To gibanje se je pojavilo na začetku 19. stoletja, ko so britanski tovarnarji v svojih tekstilnih predelovalnicah začeli avtomatizirati proizvodnjo in uvajati statve. Delavci so razbijali stroje, prepričani, da so le-ti krivi za njihovo brezposelnost. Ali je bilo gibanje uspešno? Stroji so ostali, mar ne?

Računovodstvo zajema širok spekter aktivnosti, ki jih podjetniki potrebujejo in se morda zanemarjajo prav zaradi časovne stiske in obilice dokumentov. Čas je, da se tudi računovodstva dotakne sodobna tehnologija.

“Ročni sistem prepisovanja podatkov iz računov v računovodski program smo v računovodski družbi NUCLEUS PLUS d.o.o. zamenjali s sistemom DocumentBox.

Račune sedaj samo poskeniramo, podatki iz računa pa se nam avtomatsko evidentirajo v računovodskem programu. Tako prihranimo čas in zmanjšamo možnost napak.”

Ksenija Prosen
direktorica Nucleus Plus, d.o.o.

4 stvari, ki vam in vašemu računovodstvu zmanjšajo stroške poslovanja
Najnovejši prispevki