20. Kongres
izvajalcev računovodskih storitev

  • 10. – 12. oktober 2018
  • Thermana Laško

Vas zanima, kako poenostaviti vsakodnevno delo?

Dogovorimo se za srečanje!

Na kongresu smo bili kot diamantni sponzor prisotni tudi mi!

V to nas so nas prepričale pobude naših naročnikov in interes ostalih računovodskih servisov, ki jih zanima digitalizacija in elektronski način poslovanja.

Dogovorimo se za srečanje

Spremembe so edina stalnica v našem življenju. Razumljivo je, da se včasih čutimo ogrožene, saj se spreminjajo okoliščine in situacije, ki smo jih vajeni in nas silijo izven naše cone udobja. Vendar pa spremembe številne izzive, s katerimi se srečujemo, spreminjajo v nove poslovne priložnosti (medicina, delovno okolje, ekologija,…). V tej luči je potrebno gledati tudi na spremembe, ki jih tehnologija prinaša na področje računovodstva.

Tovrsten napredek predvsem omogoča, da računovodstvo lahko izpolni svoje pravo poslanstvo, kar pomeni razumevanje svojih strank, svetovanje in pomoč pri odločitvah. Takemu način sodelovanja se prilaga vse več obstoječih, še bolj pa ga na trg prinašajo novi podjetniki, katerim je in bo to ključnega pomena pri izbiri partnerja za vodenje računovodstva. Spremembe istočasno pomenijo, da urejanje dokumentacije in prepis podatkov iz dokumentov, ne bo pripravljen plačevati nihče več!

Ali je tehnologija za računovodje torej grožnja ali priložnost?

Smo se v Laškem zgrešili?
Izpolnite obrazec in nadoknadili bomo zamujeno!

 

Glavna zvezda našega nastopa je bil DOCUMENTBOX, inteligentni sistem, ki vam poenostavi zajem podatkov, e-arhiviranje in obdelavo dokumentov

Kaj o storitvi pravijo vaši kolegi?


“Ročni sistem prepisovanja podatkov iz računov v računovodski program smo v računovodski družbi NUCLEUS PLUS d.o.o. zamenjali s sistemom DocumentBox.

Račune sedaj samo poskeniramo, podatki iz računa pa se nam avtomatsko evidentirajo v računovodskem programu. Tako prihranimo čas in zmanjšamo možnost napak.”

“Vsako novo stvar sprejmeš z malo rezerve in počakaš kakšni bodo rezultati z uporabo le te. Tako je bilo tudi s programom DocumentBox in z veseljem povem, da sem zelo zadovoljna z njegovo uporabo.

Najbolj sem bila skeptična glede pravilnega prepisa podatkov, ki pa moram reči je zelo natančen in pravilen. Ko prejmem račune jih z vašim žigom označim, pošljem v sitem in jih naslednji dan do konca obdelam. Pri tem mi odpade skeniranje in vnos osnovnih podatkov.”

KSENIJA PROSEN
direktorica
Nucleus Plus, d.o.o.

BARBARA GODLER
vodja računovodstva
Saldo plus, d.o.o.

ACCOUNTINGBOX ambasadorji

Na Kongresu v Laškem je bilo med udeleženci 17 AccountingBox ambasadorjev – to so napredni računovodje, ki se zavedajo pomena digitalizacije in sprememb, ki jih ta prinaša.

Z ostalimi udeleženci so delili osebne izkušnje pri digitalizaciji!

Morda marsikaterega izmed njih že poznate. Celoten seznam ambasadorjev digitalizacije najdete na tej povezavi.

Seveda pa je bilo govora tudi o računovodskem programu AccountingBox


Na podlagi dokumentov, ki jih pošiljajo stranke, AccountingBox samodejno pripravi knjižbe v pregled.
AccountingBox za vsako stranko pripravi njej prilagojena poročila, ki se pošiljajo avtomatsko.
Povežemo vas z vašimi potencialnimi strankami – uporabniki rešitve AccountingBox.

Oglejte si izjave naših strank


Računovodski servis COSINUS
Borut Lovišček, direktor

“AccountingBox-a v Cosinusu ne uporabljamo sami, ampak ga delimo s svojimi strankami, da del opravil lahko opravijo same.”

Računovodski servis ERENT
Marko Erent, direktor

“Z AccountingBox-om start-upi lahko znižajo stroške računovodstva, ko pa se kaj zaplete, jim lahko hitro pomagamo oz. dokončamo delo.”

Računovodski servis SANA
Nataša Malovčič, direktorica

“AccountingBox nam je poslovanje spremenil do te mere, da se lahko bolj posvetimo našim strankam.”

Računovodski servis PRISTAR
Hinko Kašnik, direktor

“Našim strankam lahko sedaj ponujamo svetovalne storitve v realnem času.”

Program
četrtek, 11. oktober

11:20 – 11:40    
Je sodobna tehnologija grožnja za računovodje ali nova priložnost?


11:40 – 13.10
Kosilo in/ali druženje ob AccountingBox razstavnem mestu


15:20 – 15.50
Druženje ob AccountingBox razstavnem mestu

petek, 12. oktober

12:20 – 12:50
Žrebanje dobitkov nagradne igre

Vsebina predavanja

Je sodobna tehnologija grožnja za računovodje ali nova priložnost?
Slavko Frelih, PRONET Kranj

Računovodja ima vse potrebne veščine in znanja, da iz podatkov o preteklem poslovanju izlušči konkretne nasvete, ki so za njihove stranke neprecenljivi. Tehnologija torej ne trga kruha od ust računovodij, ampak jim podaja roko, da bodo lahko bolj uspešni, koristni in osredotočeni. Sodobni računovodski sistemi, avtomatizacija, umetna inteligenca, optično branje podatkov, ipd, omogočajo, da zamudno rutinsko delo z nizko dodano vrednostjo skoraj povsem odpravite. Tako si osvobodite dovolj časa, da lahko svojim strankam svetujete. Verjemite, vesele bodo vaših vpogledov in nasvetov, svojo hvaležnost pa bodo izkazale tudi z zvestobo (in verjetno tudi z nižjo cenovno občutljivostjo…).

Danes je uvedba spremembe v računovodstvu bistveno lažja kot pred leti! Predvsem zato, ker lahko sledimo zgodbam nekaterih uspešnih podjetij in računovodskih servisov. Ti so s spremembo svojih lastnih procesov in spremembo načina sodelovanja s svojimi strankami, izzive, pred katerimi so se znašli, uspešno spremenili v nove priložnosti. Verjetno se sprašujete, kako jim je to uspelo?

Predavatelj


Slavko Frelih
PRONET Kranj

Slavko Frelih, direktor operative v podjetju PRONET Kranj, ima dolgoletne izkušnje s področij informatike, prodaje, tehnične podpore in vodenja projektov. Pri svojem delu se vsakodnevno srečuje z informacijskimi rešitvami, ki pomagajo podjetjem do boljših poslovnih rezultatov. Področja njegovega delovanja in svetovanja so predvsem avtomatizacija poslovnih procesov, uvedba e-poslovanja ter avtomatizacija izmenjave podatkov z računovodstvom.

Nagradna igra

Za vse udeležence kongresa smo pripravili nagradno igro z bogatimi dobitki v skupni vrednosti več tisoč evrov! Nagrade so seveda odražale rdečo nit sodobnega računovoskega poslovanja, pozabili pa nismo niti na zabavne (in okusne) izdelke.

  • 1x Samsung monitor z diagonalo zaslona 27”
  • 1x 6 mesečna brezplačna uporaba AccBoxBIZI v sodelovanju s podjetjem TSMedia
  • 1x 6 mesečna brezplačna uporaba AccountingBox s programskim paketom Office 365 v sodelovanju s podjetjem ALSO
  • 3x okusen darilni paket podjetja Radgonske Gorice
  • 10 x 3 mesečna brezplačna certificirana elektronska hramba poslovne dokumentacije preko sistema AccountingBox (vključuje certificirano storitev eHramba Logitus za katero je Arhiv RS potrdil vzorčna notranja pravila za celotno splošno dokumentacijo o poslovanju, ki jih lahko uporabljajo tudi računovodski servisi)

Poražencev ni bilo, saj smo zagotovili, da je prav vsak sodelujoči domov odšel s praktično nagrado!

 

Kako poenostaviti sodelovanje z vašimi strankami?


Dogovorimo se za pogovor ob skodelici kave v Laškem