DocumentBox poenostavlja poslovanje

Je najučinkovitejša izmenjava dokumentov med podjetnikom in računovodjo.

Namenjen je podjetnikom, ki cenijo učinkovitost in računovodjem, ki ne želijo izgubljati časa z ročnim pretipkavanjem.

kako-skenirati-dokument-s-telefonom

Kako deluje DocumentBox?

DocumentBox je najučinkovitejši način za izmenjavo dokumentacije med podjetnikom in računovodjo.
a) Dokumente v elektronski obliki enostavno posredujete na dogovorjeni email naslov.
b) Papirnate dokumente slikate s telefonom ali pa poskenirate in jih prav tako posredujete na email naslov.

In to je vse! Uporablja ga lahko podjetnik (da se reši dostave dokumentov v računovodstvo) ali pa računovodja (da se reši ročnega pretipkavanja podatkov). DocumentBox je povezan z večino računovodskih programov, zato za uporabo ni potrebna menjava.

Lahko DocumentBox uporabljam tudi v mojem programu?

Za uporabo avtomatskega zajema računov vam ni potrebno menjati vašega računovodskega programa! DocumentBox je namreč povezljiv z večino in podatki o računih se lahko prenesejo tudi v vašo obstoječo rešitev.

Pridružite se številnim zadovoljnim uporabnikom

DocumentBox se je izkazal kot bistven sestavni del na poti do čim bolj poenostavljenih in avtomatiziranih procesov v podjetju BDO d.o.o. Prejetih računov ne pretipkavamo več ročno, ampak jih avtomatično dobimo v svoj računovodski program. To nam prihrani ogromno časa in omogoča, da se strankam posvetimo tam, kjer nas najbolj potrebujejo – s svetovanjem.

Irena Brezovnik

BDO

S programom AccountingBox smo zelo zadovoljni, je zelo simpatičen in nadvse uporaben, saj omogoča, da imamo dober pregled nad vso dokumentacijo. Prihrani veliko časa pri knjiženju in imamo vse račune shranjene na enem mestu. Super je tudi, ker je dostopen kjerkoli in kadarkoli (24/7).

Katarina Marš

Vizija računovodstvo d.d.

Ročno pretipkavanje računov je preteklost in veseli smo, da smo se projekta digitalizacije lotili z družbo PRONET Kranj. S prijaznostjo in prilagodlivostjo smo rešili marsikatero oviro, da sedaj knjiženje poteka veliko hitreje in z manj napak.

Nejc Duh

Računovodstvo in svetovanje Polaris

Koliko dokumentov lahko v DocumentBox pošljem hkrati?

Pri številu dokumentov ni omejitve. Lahko jih pošiljate ločeno, ali pa jih npr. poskenirate v en PDF dokument in ga posredujete na dogovorjeni email naslov. Za ločevanje dokumentov pa vam ni treba tiskati posebnih nalepk.

Katere tipe dokumentov lahko pošiljam v DocumentBox? Kaj pa priloge računov?

Najpogostejša uporaba DocumentBox vključuje posredovanje prejetih in izdanih računov. A storitev omogoča še mnogo več kot to, saj lahko na ta način v svoj računovodski program (oz. arhiv) posredujete tudi bančne izpiske, pogodbe, naročilnice in ostalo poslovno dokumentacijo.

Prilog ni potrebno ločevati, pač pa jih skupaj z računi posredujete v DocumentBox. Brez pisanja kod in tiskanja posebnih nalepk, le z odtisom štampiljke na vsako prvo stran računa. Za vse ostalo bo sistem poskrbel sam.

Kakšne oblike datotek oz. dokumentov lahko pošljem v DocumentBox?

DocumentBox podpira številne različne formate datotek, vključno z vsemi najpogostejšimi, kot so PDF, JPEG, TIFF, BMP in GIF.