Nič več ročnega opominjanja stranke na dostavo dokumentacije

Anže Računovodje

Kako pogosto se slišite s posamezno stranko? Raziskave so pokazale, da je reden kontakt bistvenega pomena za dolgotrajno uspešno sodelovanje. A strank imate veliko, zato je čas treba pametno razdeliti, komunikacija pa mora biti karseda učinkovita. Opominjanje na dostavo dokumentacije je eno izmed računovodskih opravil, ki se najpogosteje ponavlja, a ima najnižjo dodano vrednost. Kako ga narediti karseda učinkovitega?

Kako se ločiti od konkurence?

Anže Podjetja

Vsi se borimo za pozornost strank in jih poskušamo prepričati s svojo ponudbo. Do uspeha vodi več poti, a večini je skupna ena stvar – dobro poznavanje konkurence. To omogoča, da svoje izdelke ali storitve predstavimo na način, da so za stranke bolj privlačni.

7 nasvetov za uspešne letne razgovore

Anže Podjetja

Imate v podjetju redne in strukturirane letne razgovore z zaposlenimi? Marsikatero podjetje najde številne razloge, da jih ne opravlja, druga jih izvajajo izključno zato, ker jih “morajo”. Vseeno pa gre za orodje, ki je vodjem na voljo in jih lahko izkoristijo tudi za izboljšanje počutja zaposlenih na delovnem mestu – in posledično njihove motivacije. Čeprav ob ob besedi “letni razgovor” pomislimo na ocenjevanje in kritiko, pa temu ni nujno tako. Dobro voden letni razgovor je v prvi vrsti pogovor.

3 računovodska opravila, ki jih lahko opravite kjerkoli

Anže Računovodje

V letu 2020 smo se (predvsem s pomočjo COVID karanten) naučili, da geografska bližina in fizični stik nista pogoja za nemoteno poslovanje. Čeprav se določena področja našega vsakdana počasi vračajo v stare tirnice, pa bi bilo neodgovorno in narobe, da se iz celotne izkušnje ne bi ničesar naučili.

10 nasvetov, da bodo neplačani računi poravnani prej

Anže Podjetja

Slaba plačilna disciplina ni nič novega, s tem pojavom se srečuje praktično vsako podjetje. A ko naši računi niso plačani pravočasno, si težko pomagamo z dejstvom, da so tudi ostali v podobni situaciji oz. da se je več kot 90 % podjetij v preteklem letu srečalo z zapoznelimi plačili računov. Problem je še bolj aktualen tudi zaradi posledic in vpliva koronavirusa na gospodarstvo. A naša skrb je seveda zgolj to, da bodo računi plačani pravočasno…

Kako preprečiti napake s strani strank?

Anže Računovodje

Za dobrega računovodjo ni dovolj le, da se znajde s številkami. To je sicer osnovni pogoj, ne pa edina lastnost, ki jo mora imeti – bistvenega pomena so tudi druge, t.i. “mehke” veščine. Znati mora kompleksne koncepte razložiti na (podjetniku) razumljiv način, pravočasno opaziti odstopanja in nepravilnosti, obvladati pa mora tudi komunikacijo – tudi (in predvsem) v primeru, da pride do napake na strani stranke.

Poslovni procesi in 6 korakov do učinkovitejšega dela

Anže Podjetja

Načeloma dobro vemo, kaj bi bilo treba narediti – koraki so dobro dokumentirani in preverjeni, vendar pa nekoliko manj privlačni. V mislih imamo optimizacijo in avtomatizacijo poslovnih procesov. A za kaj sploh gre in kako se je lotiti?

Kako izboljšati zaupanje in odnos s strankami

Anže Podjetja, Računovodje

Zaupanje je v središču vsakega pristnega in uspešnega odnosa – tako zasebno, kot tudi v poslu. Je torej ključno za uspeh, a grajenje je zahteven in dolgotrajen proces. Vsekakor ga je lažje izgubiti kot pridobiti (najtežje pa povrniti). V praksi pogosto več časa posvečamo prilagajanju cenikov, tekmovanju s konkurenco ter razvoju novih izdelkov in storitev.

Računovodski nasvet – regres za letni dopust 2021

gost Podjetja

Vse ključne informacije glede regresa za leto 2021 – rok za izplačilo, minimalna višina regresa, kako se obračuna regres v primeru skrajšanega delovnega časa ali napotitve na čakanje, ter še nekaj dodatnih nasvetov.

4 področja poslovanja, ki potrebujejo podporne sisteme

Anže Podjetja

V življenju nas obkrožajo številna orodja, ki imajo točno določen namen – polnilec za telefon, poseben nož za lupljenje krompirja, čevlji za tek. In tudi v poslu je podobno, obkroža nas neskončno rešitev, vsaka s svojo nalogo in vlogo. Dejstvo je, da jih (če želimo biti učinkoviti) potrebujemo. Ali pač?