Kako izboljšati zaupanje in odnos s strankami

Anže Podjetja, Računovodje

Zaupanje je v središču vsakega pristnega in uspešnega odnosa – tako zasebno, kot tudi v poslu. Je torej ključno za uspeh, a grajenje je zahteven in dolgotrajen proces. Vsekakor ga je lažje izgubiti kot pridobiti (najtežje pa povrniti). V praksi pogosto več časa posvečamo prilagajanju cenikov, tekmovanju s konkurenco ter razvoju novih izdelkov in storitev.

8 pristopov za izboljšanje motivacije zaposlenih

Anže Podjetja

Zgolj 2 od 10 zaposlenih ocenjujeta, da je podjetje organizirano na način, ki bi jih motiviral za (pre)seganje zastavljenih ciljev. Se štejete v 20 %, ki ima to srečo? Kam mislite, da bi se uvrstili vaši sodelavci, podrejeni, zaposleni? V zapisu pregledamo 6 najpogostejših napak pri motiviranju zaposlenih ter dodajamo 8 pristopov in konkretnih predlogov, ki vam bodo pomagali pri izboljšavi organizacijske klime in motivacije.

Računovodski nasvet – regres za letni dopust 2021

gost Podjetja

Vse ključne informacije glede regresa za leto 2021 – rok za izplačilo, minimalna višina regresa, kako se obračuna regres v primeru skrajšanega delovnega časa ali napotitve na čakanje, ter še nekaj dodatnih nasvetov.

4 področja poslovanja, ki potrebujejo podporne sisteme

Anže Podjetja

V življenju nas obkrožajo številna orodja, ki imajo točno določen namen – polnilec za telefon, poseben nož za lupljenje krompirja, čevlji za tek. In tudi v poslu je podobno, obkroža nas neskončno rešitev, vsaka s svojo nalogo in vlogo. Dejstvo je, da jih (če želimo biti učinkoviti) potrebujemo. Ali pač?

8 informativnih izračunov stroška dela

gost Podjetja

Kaj se majhnemu podjetniku najbolj splača, ko išče pomoč oz. delovno silo samo za določen čas oz. pa zgolj za projekt? Kakšna je definicija delovnega razmerja in koliko vas stane redna zaposlitev delavca ter koliko druge oblike, če izhajamo iz primera, da izplačate neto 1.000 eur?

5 področij v računovodstvu, kjer avtomatizacija prinaša največ

Anže Računovodje

V računovodstvo niste šli zato, da bi rokovali s škatlami računov in se ukvarjali s številčenjem, pretipkavanjem in arhiviranjem dokumentov. A računovodski vsakdan v praksi vključuje vse to. Čeprav se skozi zgodovino računovodsko delo ni drastično spremenilo, pa se z razvojem orodij nenehno spreminja proces. Računalniki so bistveno vplivali na hitrost in preglednost dela, v zadnjih letih pa po zaslugi digitalizacije prihaja tudi do prvih večjih premikov pri računovodskih opravilih. Avtomatizacija namreč premika vložek iz ročnega dela in obdelave podatkov proti vse bolj poudarjeni in iskani svetovalni vlogi.

Kako se lotiti raziskave trga (in zakaj je to dobra ideja)

Anže Podjetja

S streljanjem v temi le redko zadenemo tisto, kar bi želeli – in tudi v poslu s slepim ugibanjem ne bomo dosegli iskanih rezultatov. Morda najpomembnejši pogoj za uspeh je poznavanje potreb in želja strank. Zato se moramo na neki točki (priporočljivo na začetku) z njimi seznaniti oz. z drugimi besedami – opraviti raziskavo trga.

10 nasvetov za učinkovito vodenje prodaje B2B v vsakem podjetju

gost Podjetja

Prodaja je srce vsakega podjetja, ki se preživlja s svojimi izdelki in storitvami na trgu poslovnih kupcev (B2B). Kajti brez prodaje ni naročil, dela, izdanih računov in denarja. In brez denarja vsako podjetje zaide v težave. Takrat nam ne pomagajo še tako odlični izdelki in storitve, vrhunsko usposobljeni strokovnjaki, urejeni delovni prostori ter vsi certifikati, nagrade in priznanja.

6 osnovnih nasvetov za učinkovito vodenje ekipe

gost Podjetja

Zadnje leto je prineslo številne izzive in med njimi je bil za podjetja nedvomno tudi nenaden prehod na delo od doma. Če smo problem komunikacije in sestankov dokaj hitro rešili s Skypi, Slacki in Zoomi, pa je vodenje ekipe na daljavo zahtevalo drugačne pristope. Zbrali smo 6 nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri učinkovitem vodenju – v živo ali na daljavo.